Доставките на зърно от Украйна трябва да започнат в близко

...
Доставките на зърно от Украйна трябва да започнат в близко
Коментари Харесай

Русия: Зърнената сделка ще заработи, но ако няма пречки и пред руския износ

Доставките на зърно от Украйна би трябвало да стартират в близко бъдеще, сподели Андрей Руденко, заместник-министър на външните работи на Руската федерация, представен от " Интерфакс "

Той добави, че осъществяването на " зърнената договорка " както за съветския експорт, по този начин и за украинското зърно би трябвало да стартира по едно и също време. " Тези два документа бяха подписани по едно и също време, тъй че би трябвало да се извършват по безусловно същия метод ", сподели той пред кореспонденти в Москва.

" Съдейки по това, което споделят нашите турски сътрудници, на чиято територия се намира координационният център, те чакат тези доставки, най-малко от Украйна, да стартират в близко бъдеще ", добави той, отговаряйки на въпрос на Интерфакс.

В отговор на уточняващ въпрос дали става дума за дни или седмици, Руденко сподели: " Аз се позовавам на тях (Турция). Това не е наша информация. "

Украйна съобщи в понеделник, че се надява съглашението с посредничеството на Организация на обединените нации, ориентирано към облекчение на световния дефицит на храни посредством обновяване на износа на зърно от Черноморския район, да стартира да се ползва тази седмица.

Висши украински държавни чиновници споделиха на конференция в Киев, че се надяват първата доставка на зърно според съглашението да бъде от пристанище Черноморск (Иличовск) тази седмица и че доставките могат да бъдат направени от всички пристанища, включени в договорката, в границите на две седмици.

В неделя съветският външен министър Сергей Лавров означи, че меморандумът сред Русия и Организация на обединените нации, подписан по едно и също време със споразуменията в Истанбул, " задължава генералния секретар на Организация на обединените нации да стартира процеса, да убеди западните страни и да ги накара да вземат решение за унищожаване на всички ограничавания ", наложени върху износа на съветско зърно.

Както акцентира министърът, макар обстоятелството, че храните не попадат непосредствено в антируските ограничавания, бяха наложени ограничавания върху опцията съветски кораби с храна да влизат в непознати пристанища, задгранични кораби да влизат в съветски пристанища за зърно, както и механизмите за заплащане и застраховка, това утежни международната продоволствена рецесия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР