Доставките на руските зенитно-ракетни системи С-400 ще бъдат направени по

...
Доставките на руските зенитно-ракетни системи С-400 ще бъдат направени по
Коментари Харесай

Ердоган: Руските ракети пристигат в Турция, Анкара няма да е публика на проблемите на Балканите

Доставките на съветските зенитно-ракетни системи С-400 ще бъдат направени по въздушен път, разчитаме на въоръжението като поръчител за сигурността на Турция, района и целия свят. Това съобщи турският президент Реджеп Ердоган преди да отпътува за Босна и Херцеговина, представен от Анадолската организация.

В Сараево той взе участие в срещата на водачите от организацията на Процеса за съдействие в Югоизточна Европа /ПСЮИЕ/, където е и българският министър председател Бойко Борисов. Мястото на дислокацията ще бъде несъмнено от министерството на националната защита и генералния щаб на Турция, посочи Ердоган.

Той означи, че Анкара е изрично срещу проблемите и напрежението в Егейско и в Средиземно море. „ В момента сондажните кораби на Турция не престават работата в източната част на Средиземноморието в сходство с създадения проект. Критиките и натискът няма да принудят Турция да се отклони от набелязания път. Днес Турция се придържа към същата позиция, каквато беше тя и през вчерашния ден “, акцентира Ердоган.

Той сподели още, че мирът, стабилността и благополучието на Балканския полуостров са от огромно значение за Турция. „ Анкара не може да си разреши да бъде съзерцател, наблюдаващ в профил на протичащото се в този район “, акцентира той, без да назове горещите проблеми на Балканите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР