Доставките на руски природен газ по газопровода от Турция изобщо

...
Доставките на руски природен газ по газопровода от Турция изобщо
Коментари Харесай

Еленко Божков: Ако утре и Гърция откаже плащане с рубли, оставаме без газ

" Доставките на съветски природен газ по газопровода от Турция въобще не са намалели. Въпреки че беше оповестено прекъсване на доставките за България и до през днешния ден по тази тръба всекидневно се подават 35 милиона куб. м. газ, от който избрани количества получават Гърция, Македония, Сърбия, Словакия, Унгария и Румъния ", сподели той пред.

" Ако газа за България беше спрян, тогава разликата сред това, което влиза от Турция и това, което минава през газопреносната мрежа у нас и излиза от страната би трябвало да е нула. Оказва се у нас всекидневно остават 6 милиона куб. м. газ, каквато е нормалната консумация на страната. Руският газ, който продължаваме да употребяваме, се заплаща от Гърция, тъй като единствено на нея можем да го върнем посредством доставките на природен газ от Азербайджан и двата танкера полутечен газ от Съединени американски щати ", добави енергийният специалист.

" Според него антиинфлационната мярка на държавното управление, съгласно която от 1-ви юли ще бъде понижен на 9 на 100 Данък добавена стойност за топлоподаване и природен газ за битови потребности, няма да се усети от потребителите в месечните им сметки поради покачването на цената на газа ", разяснява Божков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР