Доставките на природен газ от Русия не са застрашени.Това заяви

...
Доставките на природен газ от Русия не са застрашени.Това заяви
Коментари Харесай

Булгаргаз: Доставките на газ от Русия не са застрашени 

" Доставките на природен газ от Русия не са застрашени. "

Това съобщи през днешния ден изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов по време на съвещание на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР). Павлов се включи онлайн.

Причината за терзанието е ясна - възходящо напрежение по оста - НАТО - Украйна - Русия и възможна ескалация на спора във боен. София, като страна членка на НАТО, може да бъде наранена освен поради военните измерения, само че и поради хипотетичната опция Москва да отвърне със прекъсване на газа.

" Миналата седмица бордът на шефовете имаше диалог с сътрудниците от " Газпром ". Нямаме никакви терзания, никакъв знак, че ще има спирания на доставките ", посочи през днешния ден Павлов.

По думите му съветският снабдител е заречен, че договорите ще се извършват освен в България, само че и в района, и в Европа. Руската компания е уверила, че ще извършва прецизно договореностите и ще доставя количествата природен газ.

Преди няколко дни министър председателят Кирил Петков не изключи риск за газовите доставки в България и Европа при ескалация на спора към Украйна. Коментарът си Петков направи пред публицисти след присъединяване си в парламентарния надзор.

" Ако спорът излезе отвън надзор под някаква форма, ние можем да имаме опасности с газовите доставки - това е освен за нас, само че и за цяла Европа. Вече говорихме с енергийния министър - какви са другите възможности и какво друго може да се направи, тъй че да сме сигурни, че енергийната ни сигурност е непокътната ", съобщи тогава министър председателят.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР