Доставките на природен газ осъществявани от „Газпром“ за чужбина са

...
Доставките на природен газ осъществявани от „Газпром“ за чужбина са
Коментари Харесай

Доставките на „Газпром“ за чужбина са достигнали рекордните 17,4 млрд.куб м


Доставките на природен газ реализирани от „ Газпром “ за чужбина са се нараснали с 6,8 % в годишно изражение, достигайки до рекордните за този месец 17,4 милиарда куб м, се споделя в известие на компанията.

„ През февруари 2018 година „ Газпром “ е експортирал за чужбина най-високото за този месец количество газ през цялата си история на доставки – 17,4 милиарда куб м. Това е с 6,8 % или с 1,1 милиарда куб м повече спрямо данните от предходния връх през февруари 2017 година “, се споделя в известие на „ Газпром “.

Руският газов тръст регистрира връх при дневните газови доставки и за 28 февруари, или за осми следващ ден – 699,3 млн. куб м. Поради изключително студеното време в Европа от 21 февруари „ Газпром “ всеки ден оповестява за нови така наречен дневни върхове при доставките на газ за чужбина.

В частност експортът за Германия през февруари 2018 година е повишен с 8,5 % спрямо февруари 2017 година, за Австрия – със 115,8 %, за Нидерландия – със 146,8 %. Освен това „ Газпром “ е нараснал и експорта по вътрешната газостранспортна система, като той е надхвърлил 30,5 милиарда куб м.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР