Доставките на природен газ бяха спрени на 1 октомвриРуският газов

...
Доставките на природен газ бяха спрени на 1 октомвриРуският газов
Коментари Харесай

Газпром подновява транзита на руски газ за Италия

Доставките на природен газ бяха спрени на 1 октомври

Руският газов монополист разгласи, че възобновява газовите доставки през Австрия, главно за Италия, съобщи Ройтерс, представен от Българска телеграфна агенция.

В известие компанията показва, че е открито решение по какъв начин да бъдат удължен преносът и продажбите след влезлите от началото на октомври регулаторни промени в Австрия.

Не се прецизира какво е решението.

" Австрийският газопреносен оператор изрази подготвеност да удостовери поръчките от страна на " Газпром ", което значи, че износът може да бъде възобновен ", показва " Газпром ".

Преносът на газ за Италия през Австрия спря предходната седмица, откакто операторът отхвърли да удостовери поръчките. Австрийското държавно управление уточни, че " Газпром " не е подписал нужните документи за това.

Към момента газът от Русия съставлява към 10 на 100 от потреблението в Италия по отношение на 40 на 100 при започване на годината. Останалите 90 на 100 идват от Алжир и Норвегия.

" Газпром " спря преноса на синьо гориво за Италия на 1 октомври. Тогава от съветска страна оповестиха, че това се е наложило, защото австрийският оператор е отказал да удостовери " номинации за превоз " след регулаторните промени, въведени в Австрия в края на септември. От австрийското Министерство на енергетиката дадоха отговор, че " Газпром " не е подписала никакви промени в контракта, които отразяват корекции в техническите правила, каквито обикновено се вършат при започване на всяка газова година.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР