Доставките на петрол на световния пазар през 2020 г. от

...
Доставките на петрол на световния пазар през 2020 г. от
Коментари Харесай

ОПЕК прогнозира ръст на доставките на петрол на страните извън картела през 2020 година с 2,44 млн. барела на ден


Доставките на нефт на международния пазар през 2020 година от страна на страните отвън картела ще се усилят с 2,44 млн. барела дневно – от 64,43 млн. барела дневно до 66,87 млн. барела дневно, предвижда ОПЕК.

Основният растеж от тези количества ще се пада на Съединени американски щати, който ще усили добива с 1,7 млн. барела дневно. За Бразилия упованието е за увеличение на производството с 0,4 млн. барела дневно, Норвегия – с 200 хиляди барела дневно. Сред страните, които ще са в основата на нарастването на добива са Канада, Русия, Австралия и Казахстан, до момента в който Мексико, Колумбия, Англия, Индонезия и Тайланд ще показват спад.

Съединени американски щати да вземем за пример съгласно упованията през 2020 година ще усилят равнището от 20 млн. барела дневно и ще доближат рандеман от 20,26 млн. барела дневно. Русия ще може през идната година да усили производството единствено със 100 хил.барела дневно – до 11,49 млн. барела дневно, считат от ОПЕК.

Страните експортьорки на нефт предвиждат също по този начин, че търсенето на нефт през 2019 година ще се усили с 1,14 млн. барела дневно – до 99,87 млн. барела дневно, което съответствува с прогнозата отпреди месец.

Прогнозата е, че страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз ще усилят потреблението на нефт през идната година с 0,09 млн. барела дневно, като от тях главният растеж ще се пада на страните от Америка.

Предварителните данни, съгласно доклада на ОПЕК сочат, че петролните ресурси в света за месец май са се нараснали с 41,5 млн. барела – до 2 милиарда 925 млн. барела, което е с 97 млн. барела повече от година по-рано и с 25 млн. барела повече в съпоставяне със междинното петгодишно равнище.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР