Доставките на газ от Русия за Европа през газопровода Северен

...
Доставките на газ от Русия за Европа през газопровода Северен
Коментари Харесай

„Северен поток“ няма да заработи, докато действат западните санкции

Доставките на газ от Русия за Европа през газопровода „ Северен поток “ няма да бъдат обновени, до момента в който „ груповият запад “ не анулира глобите против Москва, наложени поради нахлуването ѝ в Украйна.

Дмитрий Песков, представителят на президента Владимир Путин, упрекна глобите на Европейски Съюз, Обединеното кралство и Канада за невъзможността на Русия да доставя газ през основния водопровод, който транспортира суровината до Германия от Санкт Петербург през Балтийско море.

Проблемите с изпомпването на газ породиха поради глобите, които западните страни вкараха против нашата страна и няколко компании “, сподели Песков, представен от организация „ Интерфакс “. „ Няма други аргументи, които биха могли да причинят този проблем с изпомпването. “

Коментарите на Песков са най-категоричното искане до момента от страна на Кремъл Европейски Съюз да анулира глобите си в подмяна на това Русия да възобнови доставките на газ за континента.

„ Газпром “, съветският държавен газов монополист, съобщи късно в петък, че ще спре доставките на газ през „ Северен поток “ заради техническа нередовност, за която той упрекна компликациите при ремонта на немските турбини в Канада. Германското държавно управление и Европейски Съюз оспорват техническата аргументация.

Важно е да напомним, че няма единствено един газопровод от Русия до Европа “, сподели Тим Макфи, представител на Европейската комисия по енергетиката в понеделник. „ Ако имаше механически проблем, който попречва доставките по „ Северен поток “, щеше да има опция, в случай че имаше предпочитание, да се доставя газ за Европа през други тръбопроводи. Това е нещо, което не виждаме да се случва. “

Еврото падна до 20-годишно дъно по отношение на $, до 0.988 $ по време на търговията в Лондон в понеделник, когато за първи път пазарите отвориха след изненадващите известия на „ Газпром “ от петък.

Русия към момента доставя газ на Европа посредством тръбопроводи от руската ера през Украйна, които останаха отворени макар нашествието, както и газопровода „ Турски поток “.

През последните седмици съветски публични лица не криеха вярата си, че възходящата енергийна рецесия в Европа ще отслаби поддръжката на блока за Украйна.

Очевидно животът на хората, предприемачите и фирмите в Европа става все по-лош “, сподели Песков. „ Разбира се, елементарните хора в тези страни ще имат от ден на ден въпроси към своите водачи. “

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев беше още по-ясен в неделя, откакто немският канцлер Олаф Шолц разгласи пакет от помощ на стойност 65 милиарда евро, с цел да смекчи удара от растящите сметки за сила.

Сега заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия Медведев сподели, че Германия „ работи като зложелател на Русия “, като поддържа глобите против Москва и доставя на Украйна оръжия.

Те оповестиха хибридна война против Русия “, написа Медведев в Telegram. „ И този дъртак се прави на сюрпризиран, че германците имат дребни проблеми с бензина. “

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР