Доставката на западни танкове в Украйна няма да предизвика нова

...
Доставката на западни танкове в Украйна няма да предизвика нова
Коментари Харесай

Шолц: Доставките на танкове за Украйна няма да предизвикат ескалация - Свят

Доставката на западни танкове в Украйна няма да провокира нова ескалация на войната. Това мнение изрази немският канцлер Олаф Шолц в изявление за Bild.

Преди няколко дни съветският президент Владимир Путин съобщи,че немските танкове Leopard заплашват Русия. Шолц дефинира изказването като " продължение на поредност от странни исторически съпоставения ", с които Путин се пробва да оправдае експанзията против Украйна.

" Нищо не може да оправдае тази война. Русия води безпощадна война против Украйна ", акцентира канцлерът. Той означи, че Германия, дружно със съдружниците, трансферира танкове в Украйна, с цел да може тя да се отбрани.

" Ние деликатно преценихме решението за всяка доставка на оръжия, съгласувахме го със съдружниците, на първо място със Съединени американски щати. Подобен взаимен метод е защитна мярка против ескалация на войната ", сподели Шолц.

По думите му това е доста рискова война. " Правим го по подобен метод, че да не доведем обстановката до положение на война сред Русия и НАТО ", сподели той малко преди Руската федерация да стартира акция от масирани ракетни удари върху енергийната инфраструктура на Украйна.

Едва в края на януари 2023 година Шолц се съгласи да достави на Украйна танкове немско произвеждане. Това беше предшествано от няколко седмици на извънредно мощен интернационален напън върху Берлин.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР