Доставката на втората пратка с компоненти на руските ракетни системи

...
Доставката на втората пратка с компоненти на руските ракетни системи
Коментари Харесай

Турция получи и втората пратка части за С-400

Доставката на втората пратка с съставни елементи на съветските ракетни системи С-400 за Турция е завършена, оповестяват от турското министерство на защитата. Обучението на турския личен състав за работа с ракетните установки продължава, а самата система ще е оперативна през април 2020 година, показват от ведомството, представени от БГНЕС.
Доставките с съставни елементи от втората пратка започнаха на 27 август. Първата част от доставките беше завършена в края на юли. Русия изпрати към 30 самолета с съоръжение и съставни елементи за С-400, като част от първичната пратка във военновъздушната база " Мюртед ".
След като договарянията за закупуване на ракетни установки " Пейтриът " от Съединени американски щати се провалиха, през април 2017 година Турция подписа контракт с Русия за доставките на С-400. Според специалисти съветската противоракетна система е една от най-модерните в света и е в положение са засича няколко цели по едно и също време.
Закупуването на съветските ракети обаче обтегна дипломатическите връзки сред Турция и Съединени американски щати през последните няколко месеца, защото Вашингтон твърди, че системата С-400 е несъвместима със системите на НАТО и излага на заплаха настоящия супер изтребител на Съединени американски щати – F-35.
Турция твърди, че С-400 няма да бъде интегриран в системите на НАТО и няма да съставлява опасност за Алианса и отхвърля развалянето на договорката. Анкара упорства за основаването на комисия за изясняване на всевъзможни механически въпроси, само че Съединени американски щати не одобряват това предложение.
След като не съумя да разубеди Турция да се снабди с съветската ракетна система, Вашингтон разгласи, че извaжда Анкара от програмата за изтребители F-35 - ход, който провокира остри реакции от турските управляващи и ново напрежение в НАТО. В последна сметка Турция най-вероятно ще купи съветски изтребители Су-35.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР