Доставката на руските зенитно-ракетни комплекси С-400 в Турция може да

...
Доставката на руските зенитно-ракетни комплекси С-400 в Турция може да
Коментари Харесай

Ердоган: С-400 ще бъде доставена на Турция през юли

Доставката на съветските зенитно-ракетни комплекси С-400 в Турция може да стартира още през първата половина на юли. Това съобщи турският президент Реджеп Ердоган.

„ Имахме опцията да обсъдим с съветския президент Владимир Путин тематиката за С-400, само че тя така и така е затворена, не става дума за нищо отрицателно. Мисля, че през първата половина на юли ще стартират доставките “, сподели Ердоган пред публицисти на борда на самолета, с който се завърна от срещата на върха в таджикската столица Душанбе.

В Анкара акцентират, че няма да се откажат от покупката на С-400. Съединени американски щати декларират, че тези ЗРК са несъвместими със стандартите на НАТО, заплашват със наказания, ако С-400 бъдат купени. Вашингтон също по този начин неведнъж е заявявал, че може да забави или анулира продажбата на най-новите американски изтребители Ф-35 на Турция.

Списание „ Форин полиси “, базирайки се на писмо от 6 юни на изпълняващия длъжността американски министър на защитата Патрик Шанахан до неговия турски сътрудник Хулуси Акар, заяви, че турските водачи, които се образоват по програмата за Ф-35, би трябвало да изоставен страната до 31 юли. Нови водачи няма да бъдат одобрявани за образование. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР