Доставката на повече боеприпаси и дронове за Украйна е спешна

...
Доставката на повече боеприпаси и дронове за Украйна е спешна
Коментари Харесай

Доставката на повече боеприпаси и дронове за Украйна е спешна необходимост

Доставката на повече муниции и дронове за Украйна е " незабавна нужда ", съобщи през вчерашния ден пред Агенция Франс Прес Седрик Перен, ръководител на комисията по защита на френския Сенат, след завръщането си от проучвателна задача в Киев, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Същественият извод, който си направихме от това пътешестване, е незабавната нужда да ги снабдим с муниции и безпилотни летателни апарати ", съобщи той, откакто прекара една седмица в Полша и Украйна с делегация от френски сенатори, с цел да удостовери солидарността на Франция с Киев и поддръжката за напъните му в навечерието на втората годишнина от съветската инвазия.

" Руснаците се пробват да ги изтощят, като всеки ден изстрелват хиляди 155-милиметрови снаряди на бойното поле... и от време на време жертват по хиляда дрона дневно " против украинците, твърди Седрик Перен, чиято делегация беседва с украинския министър на защитата Рустем Умеров, шефа на военното разузнаване Кирило Буданов и съветника по външната политика на президента Володимир Зеленски Игор Жовква.

" Сражавайки се за своята земя, украинците се борят и за сигурността на цяла Европа. Историята се написа от спечелилите. Ако Владимир Путин победи, той ще наложи своите правила на играта ", предизвестява сенаторът, който приканва френската отбранителна промишленост да се активизира.

" Франция създава 20 000 155-милиметрови снаряда годишно, само че това е незадоволително ", разяснява сенаторът в миг, когато Париж изиска от производителите си да възприемат логиката на " военната стопанска система ", с цел да могат да доставят муниции на Украйна и да попълнят френските ресурси.

В същото време, що се отнася до дроновете, " имаме потребност от всеобщо произвеждане и самопожертвователност. В момента сме в развой на смяна на софтуера ни, само че това е незабавно ", акцентира Перен.

Комисията по външни работи и защита на френския Сенат ще разгласява отчет за тази задача в Украйна на 17 януари, показва Агенция Франс Прес.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР