Доставка от 300 000 опаковки нискомолекулярен хепарин прие днес здравният

...
Доставка от 300 000 опаковки нискомолекулярен хепарин прие днес здравният
Коментари Харесай

Край на дефицита на хепарин по аптеките

Доставка от 300 000 опаковки нискомолекулярен хепарин одобри през днешния ден здравният министър. Те ще бъдат разпределени по болничните аптеки.
" Благодарение на тези количества целият болничен пазар ще бъде удовлетворен ", сподели министър Ангелов при приемането на доставката. В аптеките, от които ще могат жителите да си купуват лекарството, ще се вършат доставки всеки понеделник, като ще се доставят по 2 000 опаковки, нужни за всички жители, в това число за пациентите и бременните дами, посочи 24 часа.
 Намалява търсенето и презапасяването с медикаменти, настояват аптекари Намалява търсенето и презапасяването с медикаменти, настояват аптекари
Намалява търсенето и презапасяването с медикаменти, регистрират от Асоциацията на притежателите на аптеки. Почти всички лекарства са наличн...
Ангелов увери, че за цялата страна е основана логистика, като е подсигурен даже денонощен режим на доставка с държавни коли. " В интервала, в който имаше затруднено доставяне с нискомолекулярни хепарини и антикоагуланти, сътрудниците изпозлваха перорални антикоагуланти, тъй че не е имало пациент, който да не е имал допир до антикоагулант или нискомолекулярен хепарин ", изясни още Ангелов.
Над 800 са пробите за кръвна плазма за лекуване на ковид, стана ясно още от думите на здравния министър. Той увери, че няма усложнения в доставянето на кръвната плазма в София, както и в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР