Доставка на нови 9 тролейбуса и 13 електрически автобуса обяви

...
Доставка на нови 9 тролейбуса и 13 електрически автобуса обяви
Коментари Харесай

9 тролея и 13 е-автобуса за 21,8 млн. лв. купуват във Враца

Доставка на нови 9 тролейбуса и 13 електрически рейса разгласи общинското сдружение „ Тролейбусен превоз – Враца “ ЕООД. Прогнозната стойност на публичната поръчка е 21,8 млн. лева без Данък добавена стойност (близо 26,2 млн. лева с ДДС).
Названието на процедурата е „ Модернизиране на градския превоз в община Враца, Фаза ІІ – покупка на тролейбуси и е-автобуси за обслужване на транспортната скица на гр. Враца “. Разделена е на две обособени позиции. 
Тролеите би трябвало да са с дължина 12 (+/- 1) метра. Прогнозната стойност за тях е малко над 9 млн. лева Със същата дължина би трябвало да са и е-автобусите, като те се закупуват със зарядни станции към тях. За рейсовете компанията разполага с 12,7 млн. лв. 
Средствата са обезпечени по линия на „ Мерки за адресиране на превоза като източник на замърсяване на атмосферния въздух “ от Оперативна стратегия „ Околна среда 2014 – 2020 година “
Критериите за избор са два: ръководство на риска с тежест 50% и цена 50%.
Липсва обаче в уеб страницата на сдружението подробна информация и техническите спецификации на транспортните средства, които следва да бъдат купени.
Линкът, оповестен в уеб страницата на Агенцията за публични поръчки, води към остаряла социална поръчка на общинската компания, касаеща първата фаза на плана за модернизиране на транспортните средства във Враца, по която се купуват 14 броя дизелови рейсове. Прогнозната стойност за нея е 3 млн. лева без Данък добавена стойност.
От община Враца напомнят, че ще запазят съществуващия тролейбусен превоз и контактна мрежа като транспортната скица ще бъде надградена с нови дизелови рейсове, които ще са с висок екологичен клас.
До предлагането се стигна след извършени четири публични съвещания, в границите на които бяха прегледани всички вероятни разновидности за развиването на градския превоз.
„ Според специалистите – дизеловите транспортни средства са по-икономични и с по-голям експлоатационен период, спрямо метановите, за които ще би трябвало да се построи нова площадка и чиито разноски са 4 пъти по-големи. Целта е да се употребява оптимално построената контактна мрежа в града, която ще бъде обслужвана от доста по-нови тролейбуси. Там, където няма мрежа, превозът ще бъде обслужван от дизеловите рейсове. По този метод ще бъдат обхванати и жилищните комплекси „ Сениче “ и „ Дъбника “, което ще докара до по-малка нужда от потребление на коли в града “, се сочи в известието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР