Доставени са първите 9 от новите метровлакове. Над 80% от

...
Доставени са първите 9 от новите метровлакове. Над 80% от
Коментари Харесай

Първите 9 от новите влакове на метрото вече са в София

" Доставени са първите 9 от новите метровлакове. Над 80% от дейностите, свързани с работата на тунелопробивната машина, с която се построява сектора от третия лъч на столичното метро, са изпълнени. " Това сподели през днешния ден при инспекция на осъществяване на метрото кметът на София Йорданка Фандъкова в наличието на министъра на превоза Росен Желязков и шефа на „ Метрополитен “ проф. Стоян Братоев.

Проектът за уголемение на метрото в София – Етап 1 от Линия 3 – е включен в Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура ” 2014 – 2020 година с локално съфинансиране от Столичната община. В новото метродепо „ Земляне ” се намират първите 9 от 20-те влака за линията, създадени от „ Сименс “.

В момента се построяват два от четирите стадия на третата линия на метрото в София „ Бул. Владимир Вазов – бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " – " Орлов мост " – НДК – ж.к. " Красно село " – ж.к. " Овча купел ”,  с дължина 12 км и 12 метростанции. Строителството на по-голямата част от Етап I (7 км и 7 метростанции) стартира през януари 2016 година, а от 2017 година стартира и построяването на станцията на бул. ”Владимир Вазов ” и на депото за метросъставите. Изградени са по-голямата част от структурите, над 4 км от двупътния тунел от депото на ул. ”Житница ” до 50 м от метростанция „ Орлов мост “.

През есента на актуалната година стартира поетапно осъществяване на архитектурно-довършителните работи на някои от метростанциите, осъществяването на част от релсовите пътища и монтаж на оборудването.

За комплицираните инженерно- и хидрогеоложки условия по трасето през 2016 година от немската компания „ Херенкнехт “ е създадена тунелопробивна машина за работа в слаби силнооводнени почви, а от 2017 година тя е почнала работа.

На 3 и 4 ноември тунелопробивната машина  ще построява тунела под настоящите тунели на Линия 1, които минават на 8 и 16 м от метростанция „ Орлов мост “. С цел сигурността на придвижването по Линия 1, на 3 и 4 ноември 2018 година, събота и неделя, ще бъде спряно придвижването на влаковете на метрото сред метростанция ”Сердика ” и метростанция „ Стадион В. Левски ”.

В сектора ще бъде проведена заместваща автобусна линия (виж картата) със спирки на метростанция ”Сердика ” пред Булбанк, метростанция ”СУ " Климент Охридски ” и на бул. ”Евлоги и Христо Георгиеви ” пред метростанция „ Стадион В. Левски ”. Интервалите на рейсовете ще са съобразени с тези на метрото. В останалите сектори от метростанция ”Стадион В. Левски ” до Летището и Бизнеспарка,  а от метростанция ”Сердика ” до метростанция ”Обеля ” и метростанция ”Витоша ” метрото ще се движи по график.

На 5 ноември ще бъде доставен 10-ят метровлак. Новите влакове са с високо равнище на автоматизация и висока сигурност на придвижването. Оборудването с асинхронни мотори с рекуперация на силата при придвижване разрешава спестовност на сила с към 28%. С цел сигурност сред пероните и влака по станциите ще има перонни порти с височина 1,56 м, които се отварят автоматизирано с отварянето на вратите на влака.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР