Доставени от САЩ оръжия за умерената опозиция в Сирия свършиха

...
Доставени от САЩ оръжия за умерената опозиция в Сирия свършиха
Коментари Харесай

Доставени от САЩ оръжия в Сирия се продават в Telegram

Доставени от Съединени американски щати оръжия за умерената съпротива в Сирия свършиха за продажба в джихадистки онлайн конгреси. Това оповестява СиЕнЕн в свое следствие, което демонстрира, че американски оръжия се продават в Сирия посредством приложението Telegram.

Американска щурмова винтовка M16 е била препоръчана на медията от гражданин на град Идлиб посредством криптираното приложение за известия Telegram.

Продавачът твърди, че в началото оръжието е принадлежало на сирийски бунтовници, които са се борили против ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) и други екстремисти. Оръжието е от елитната сирийска " Дивизия 30 ", подготвяна от американски военни за битка с терористи. Съединени американски щати похарчиха 41 милиона $ за обучаването и въоръжаването на отряда.

" Дивизия 30 " е част от Новата сирийска войска - план на Пентагона за съставяне на умерени размирен сили през 2015 година за битка с ДАЕШ и други екстремисти. Но подкрепяни от " Ал Кайда " екстремисти бързо се разправят с бунтовниците и лишават оръжията.

Въпросният автомат е създаден от компанията FN Manufacturing с база Южна Каролина. Оръжието е със сериен номер, който съгласно специалисти по леки оръжия съответствува с оръжия, които се счита, че са доставени на иракските сили за сигурност като част от стратегия на Съединени американски щати за оказване на помощ. Но през 2014 година оръжието се оказало в ръцете на ДАЕШ.

СиЕнЕн отбелязва, че остава неразбираемо за кого тъкмо е било планувано това оръжие.

В момента автоматът се продава за 850 $ в Telegram. Чрез приложението също се продават РПГ, картечници, бронежилетки и други. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР