Доставчиците на интернет услуги се сблъскват с все по-големи предизвикателстваРолята

...
Доставчиците на интернет услуги се сблъскват с все по-големи предизвикателстваРолята
Коментари Харесай

DDoS атаките скочили рязко на фона на пандемията

Доставчиците на интернет услуги се сблъскват с все по-големи провокации

Ролята на DDoS офанзивите е да прекъсват обслужването на огромни компании и организации
(снимка: CC0 Public Domain)

DDoS офанзивите са нарастнали с над 278% през първото тримесечие на 2020 година в съпоставяне със същия интервал на 2019 година и с над 542% по отношение на предходното тримесечие, сочи нов отчет на Nexusguard. До огромна степен този внезапен скок се приписва на пандемията Covid-19.

Докладът за заканите в интервала януари-март 2020 година демонстрира, че DDoS офанзивите са се трансформирали в световен риск. Тъй като злонамерените акции не престават да нарастват по трудност, доставчиците на интернет услуги ще би трябвало да засилят ограниченията си за сигурност.

Ролята на DDoS офанзивите е да прекъсват обслужването на огромни компании и организации. Доставчиците на интернет услуги се сблъскват с все по-големи провокации за ограничение на мъчно откриваемия анормален трафик, който води до срив на уеб сайтове и уеб-услуги.

Доскоро считани за „ отживялост “, DDoS офанзивите в този момент още веднъж са съвременни, споделят откривателите и приписват скока на този тип злонамерени набези на пандемията COVID-19, защото потребителите станаха подвластни от онлайн услугите в търсене на способи да работят от вкъщи си.

„ Сега, когато отдалечената работа се трансформира в новия стандарт и се натъртва на домашните интернет връзки, верните ограничения за сигурност за намаляване на тези офанзиви са извънредно значими за интернет доставчиците “, споделя Дони Чонг, продуктов шеф в Nexusguard, представен от Security Brief. „ DDoS офанзивите, било то изходящи или входящи, са опасност за новата среда на работа “.
още по тематиката
Специалистът акцентира, че нито един домакински консуматор не би бил в положение дейно да се оправи с сходно нахлуване, в случай че стане обект на DDoS, по тази причина интернет доставчиците следва да употребяват защитни ограничения, с цел да поддържат качеството на мрежовата съгласуваност.

В допълнение към обичайните DDoS офанзиви откривателите от Nexusguard са забелязали и разнообразни „ анормални “ модели на трафик, в това число дребни по мярка, краткотрайни офанзиви, наречени „ невидими убийци “. Тези набези неведнъж съзнателно се пренебрегват от интернет доставчиците, предизвестяват анализаторите.

„ Вярваме, че наклонността на „ невидимите убийци “ няма да изчезне скоро и не трябва да бъде отхвърляна. Дори има риск инфраструктурите на интернет мрежата да претърпят потоп от офанзиви “, споделя Чонг. В този ред на мисли интернет доставчиците ще играят основна роля за попречване и намаляване на зловредните дейности в дълготраен проект, защитавайки личните си мрежи и мрежите на клиентите от „ невидими убийци “ или от обичайни офанзиви. Нужни са ограничения за схващане и справяне с всеки „ недоверчив трафик “.

Откритията на Nexusguard сочат също, че офанзивите на правилото „ парченца и късчета “ не престават да проникват оттатък обичайното прагово различаване. Тези форми на офанзиви са резултат от „ капково “ дозиране на нездравословен трафик в общия пул от IP връзки, което в последна сметка води до „ задръстване “ на целевата инфраструктура – тогава, когато дребните „ парченца и късчета “ се натрупват от разнообразни IP източници.

Освен това 90% от осъществените офанзиви употребяват едновекторен метод, което е забавна наклонност на изместване на известността на многовекторните офанзиви, познати от предишното.

„ Тъй като DDoS офанзивите стават все по-сложни и по-трудни за прекъсване, а в този момент са съвременни още веднъж с помощта на груповата смяна в метода ни на живот заради пандемията, политиките и практиките за сигурност би трябвало да бъдат изменени съгласно действителността след COVID-19 “, споделя Чонг.

„ Интернет доставчиците ще би трябвало да се приспособяват. Ще би трябвало да се научат да се оправят с новите способи за офанзива, подбудени и подклаждани от пандемията, и да насочат вниманието си към намаляване и ръководство на спиранията, произлизащи от необятно публикуваните DDoS офанзиви “, заключава специалистът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР