Доставчикът за едни от най-големите компании в автомобилната индустрия Behr-Hella

...
Доставчикът за едни от най-големите компании в автомобилната индустрия Behr-Hella
Коментари Харесай

Доставчик на VW и BMW приключи 31 милиона лева инвестиция у нас. Наема още 400 души

Доставчикът за едни от най-големите компании в автомобилната промишленост Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) завърши инвестицията от 31,6 милиона лв. за разширение на завода си в България. Новата част от индустриалната база в икономическата зона в Божурище към този момент е публично открита.

Разширението е с обща повърхност от 7500 квадратни метра, като 2200 квадратни метра от тях са хранилища, офиси, механически зони и лаборатории. С него от компанията възнамеряват да удвоят индустриалния си потенциал, като то способства за отварянето на 250 работни места.

" Годишното произвеждане на BHTC в България, когато стартирахме през 2015 година, беше с оборот от 1 милиона броя климатични системи за коли, а единствено няколко години по-късно имаме 26 милиона. С разширението ще удвоим потенциала си и ще се подготвим за въвеждането на нови технологии ", показва Мартин Ниланд, който е изпълнителен шеф на BHTC България.
 Германският колос BHTC влага още 32 милиона лв. в Божурище
Германският колос BHTC влага още 32 милиона лв. в Божурище

Производителят ще сътвори още 250 работни места

По неговите думи с разширението сдружението ще може да създава по 150 000 устройства на седмица и по над 7 милиона на година.

" Изключително скъпо е, че по този начин откриваме още над 250 работни места. С новите чиновници екипът на BHTC България надвишава 700 души - шест пъти повече от 2013 година, когато компанията идва в България ", показва още Ниланд и добавя, че до 2022 година BHTC възнамерява да наеме още 400 души.

" Производствената база в България е най-голямата от всички страни, в които компанията има свои представителства и произвеждане. Без никакво подозрение българското поделение заема доста значима част от фамилията на BHTC ", разяснява основният изпълнителен шеф на групата BHTC Томас Шулте.

Заводът на компанията в Божурище стартира работа през 2015 година. Тогава с изключение на него беше отворен и развоен център за произвеждане на панели за ръководство на климатични съоръжения за автомобилната промишленост.

Сред главните клиенти на групата са Audi, BMW, Bentley, Daimler, Ford, Renault, Volvo и други.
 BHTC уголемява бизнеса си в България и наема още 150 души
Доставчик за Audi и Porsche уголемява бизнеса си в България и наема още 150 души

Производствения потенциал въз основата на компанията ще се усили с 80%
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР