Доставчикът на услуги за видео и конферентни разговори Zoom планира

...
Доставчикът на услуги за видео и конферентни разговори Zoom планира
Коментари Харесай

Zoom планира да криптира връзките на платените си абонати

Доставчикът на услуги за видео и конферентни диалози Zoom възнамерява да ускори криптирането на видео връзките, които се хостват от клиентите на компанията, които заплащат за абонаменти. Такива са да вземем за пример институции като учебни заведения, компании и други, като усилването на сигурността няма да важи за клиентите, употребяващи безвъзмездни потребителски сметки, написа Reuters, базирайки се на публична информация.

Компанията, чийто бизнес " избухна " към пандемията на ковид, разяснява този четвъртък опцията по време на диалог с групи за цивилен свободи и такива за битка с насилието над децата.

По думите на представител на Zoom компанията разисква композиция от софтуерни, бизнес и фактори за сигурност, които да влязат в проекта.

Zoom притегли милиони безвъзмездни консуматори, само че и милиони започнаха да заплащат на фона на пандемията. Отчасти този взрив се дължи на самата услуга - потребителите могат да причислят към среща даже и да нямат регистрация - нещо, което в този момент се случва 300 милиона пъти дневно.
 Заради рецесията: Zoom към този момент е по-скъп от най-големите самолетни компании в САЩ… взети дружно
Заради рецесията: Zoom към този момент е по-скъп от най-големите самолетни компании в САЩ… взети дружно

Дневният брой участници във видеоконференции е повишен 30 пъти за по-малко от половин година

Това обаче разреши на доста недоброжелатели да се " промъкват " в срещи, без да бъдат поканени. Експертите по сигурност и органите на реда предизвестяват, че се следи усилване на тези трендове.

В същото време Zoom се пробва да усъвършенства сигурността си, с цел да ускори доверието на потребителите и сигурността на връзките. А цялостното криптиране за всяка среща би направило невероятно влизането на трети лица в частни диалози.

Zoom също по този начин се занимава с регулатори като Федералната комисия по търговия на Съединени американски щати, която преглежда предходните си изказвания за криптиране, които бяха подложени на критика като пресилени. След като Министерството на правораздаването и някои членове на Конгреса осъдиха мощното криптиране, Zoom може да притегли ново и нежелано внимание посредством огромното си разширение в тази област да вземем за пример като Фейсбук, декларират в това време специалисти в региона на поверителността.
 Бумът на Zoom: Платформата, която
Бумът на Zoom: Платформата, която " трансформира " $850 000 000 инвестиция в $3 000 000 000 за година

Умното влагане на най-заможният човек в Хонконг
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР