Доставчикът на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа United

...
Доставчикът на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа United
Коментари Харесай

Собственикът на Vivacom купува Булсатком

Доставчикът на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа United Group придобива снабдител на сателитна телевизия за семействата и бизнеса в България Булсатком. Сделката ще бъде завърши след приемане на всички антитръстови утвърждения.

Според известие на компанията придобиването е част от дълготрайната тактика на United Group за разширение и подсилване на пазарното й наличие в България. United Group оперира в осем страни в района и има над 15,5 милиона консуматори и близо 15 000 чиновници.

Доставчикът на платена сателитна телевизия Булсатком е учреден през 2000 година. Компанията обслужва клиенти, в това число семейства и бизнес клиенти, посредством своите услуги за сателитна телевизия, IPTV и интернет. Булсатком има лична национална оптична инфраструктура и дистрибуторска комерсиална мрежа.
 Снимка 641324
United Group стъпи на българския пазар през 2020 година с придобиването на Vivacom. United Group пускана първата 10GIGA оптична мрежа. Компанията предлага на клиентите си 5G неограничени тарифни проекти и достъп до телевизионната платформа EON.

" Присъединявайки се към фамилията на United Group, клиентите на Булсатком ще получат достъп до услуги и новаторски артикули, широколентови, DTH и 5G технологии ", разяснява Николай Андреев, основен изпълнителен шеф на Vivacom.

Нидерландската компания United Group генерира годишни доходи в размер на близо 2,7 милиарда евро. Тя обезпечава най-широкото мрежово покритие в района. От март 2019 година мажоритарен притежател на United Group е BC Partners, една от най-големите световни капиталови компании. От юли 2020 година Vivacom е част от United Group. В България групата включва още Nova Broadcasting Group и вестник Телеграф.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР