Доставчикът на комуникационни решения за центровете за данни, базирани на

...
Доставчикът на комуникационни решения за центровете за данни, базирани на
Коментари Харесай

Nvidia придоби Mellanox за $6,9 млрд.




Доставчикът на информационни решения за центровете за данни, основани на InfiniBand и Ethernet, Mellanox бе добит от Nvidia, която се съгласи да заплати към $6,9 милиарда, или по $125 на акция. За нишовия снабдител апетити проявяваха компании като Microsoft, Intel и Xilinx, само че Mellanox реши да подписа контракта с колоса при графичните чипове.

„ Масовото навлизане на изкуствения разсъдък и на науката за данните, както и милиардите едновременни компютърни консуматори, подхранва внезапното увеличаващото се търсене на центрове за данни в целия свят “, съобщи Йенсен Хуан, основен изпълнителен шеф на Nvidia. - За да справите с това търсене ще са нужни цялостни архитектури, които свързват огромен брой бързи изчислителни възли през интелигентни мрежови комутационни матрици, формиращи великански изчислителен „ мотор “ за големи центрове за данни. “

„ Ние споделяме една и съща визия за ускорени калкулации като Nvidia, споделя Еял Уолдман, основен изпълнителен шеф на Mellanox. - Съчетаването на двете компании идва като естествено продължение на нашето дългогодишно партньорство и е доста уместно, като се имат поради нашите общи култури, насочени към достиженията. Тази композиция ще насърчи основаването на мощни технологии и фантастични благоприятни условия за нашите чиновници. “

Съобщението за придобиване идва тъкмо в точния момент за Nvidia, като компанията се стреми да се разшири активността си отвън обичайните си пазари. Гигантът при графичните чипове е мощно подвластен от сегментите на игрите и криптовалутите, като намаляващите поръчки се отразиха на финансовите резултати за предходната година. Въпреки това, разрастващият се бизнес с центровете за данни е компенсирал някои от отрицателните трендове.

По последните финансови данни, продажбите на Nvidia в областта на центровете за данни са представлявали 31% от общите доходи през последния финансов интервал, по отношение на 19% през миналата година. Добавянето на Mellanox ще продължи да диверсифицира бизнеса на Nvidia, затвърждавайки устрема й към различни доходи. Двете компании претендират, че изчислителна платформа на Nvidia и свързаността на Mellanox са в сърцето на над 250 от TOP500 суперкомпютри в света.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР