Доставчикът на храни за болниците Пирогов и Шейново подготвя съдебни

...
Доставчикът на храни за болниците Пирогов и Шейново подготвя съдебни
Коментари Харесай

Доставчикът, набеден за развалени храни за болници, ще съди бившите си готвачки

Доставчикът на храни за лечебните заведения " Пирогов " и " Шейново " приготвя правосъдни искове против някогашните готвачки за клюка и уронване на престижа на компанията. Това разгласи шефът на кухненската база на LCS кетъринг Пламен Иванов.

Двете лечебни заведения към този момент са прекратили договорите си с компанията.

Иванов изясни, че някогашните чиновници са уволнени точно поради неспазване на хигиената и занижено качество на храната, която обаче по негови думи не е отивала в лечебните заведения.

Той увери, че компанията има всички документи за качество.
 Спират активността на компанията, доставяла храна на три лечебни заведения в София
Спират активността на компанията, доставяла храна на три лечебни заведения в София

Заради софтуерен хаос и неприятно хигиенично положение в предприятието

" Ние в никакъв случай не сме се излагали пред никого, ние храним над 2 500 индивида и сме една от най-големите кухни в София. Не можем да си позволим персонално на болница да даваме некачествени храни ", акцентира и основният готвач въз основата Марио Николов.

Според него историята за развалената храна е доста пошла и смешна . Николов запита къде е този класьор с оплавания и за какво не е бил подаден към тях.

По думите му самите лечебни заведения си оставяли чувалите до доставения кетъринг. Нещата са доста изопачени и изкривени и от тях съгласно него.

Той съобщи, че той самият би уволнил тази здравна сестра, която приема храната, тъй като тя уронва престижа си, казвайки, че е видяла, а не е взела отношение.

Според него може да има ползи и на някого да му е харесала хапката с доставката на храна. Как в този миг се съюзиха служащи, заведения за хранене и болница , запита основният готвач. Той запита къде са подадени десетките позвънявания, тъй като откогато работи във компанията не е схванал за развалено мляко или развалени храни някъде.
 Прокуратурата ревизира кетърингова компания за столични лечебни заведения
Прокуратурата ревизира кетърингова компания за столични лечебни заведения

Информация за некачествена храна в " Пирогов ", " Шейново ", рехабилитационната

Той недоумява за какво нито един път нито една от болничното заведение не се е оплакала от качеството на доставяната храна.

Николов увери, че компанията няма къде да държи развалена храна. Според него не е допустимо да има предприемач или основен готвач, който да употребява негодни първични материали и да изпраща мухлясала храна в лечебните заведения, където знае, че се следи всяка порция и постоянно има евентуален риск от скандал. Храната се получавала и зареждала всяка заран за закуска, на обед - за обяд, и всяка вечер - за вечеря.

Припомняме, преди дни стана ясно, че прокуратурата се е самосезирала за компанията след репортаж, в който чиновници описват, че при приготвянето на храната се употребявали негодни артикули , а по категорично разпореждане на управлението готвачите ползвали съответни способи за обработка на продуктите и подготвяне на храната.

Заради случая активността на компанията беше краткотрайно спряна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР