ДОСТАВЧИК НА УСЛУГАТА Е ФОНДАЦИЯ ВЛАДИСЛАВОВО“ Социалната услуга Ресурсен център за

...
ДОСТАВЧИК НА УСЛУГАТА Е ФОНДАЦИЯ ВЛАДИСЛАВОВО“	Социалната услуга Ресурсен център за
Коментари Харесай

„Ресурсен център” за пълнолетни лица в неравностойно положение

ДОСТАВЧИК НА УСЛУГАТА Е ФОНДАЦИЯ „ ВЛАДИСЛАВОВО “

Социалната услуга „ Ресурсен център ” за пълнолетни лица в неравностойно състояние се дава на лица, застрашени или жертви на домашно принуждение, принуждение на работното място, лица и фамилии, чиито деца са станали жертва на експанзия и принуждение на улицата, хора застрашени или жертва на трафик за разнообразни типове употреба.
Социалната услуга е делегирана общинска активност с потенциал 30 места, предоставена на Фондация „ Владиславово ” за ръководство и даване на услугата според Договор № Д16001262ВН/07.09.2016г. „ Ресурсен център ” за пълнолетни лица в неравностойно състояние е регистриран в Агенция за обществено подкрепяне към Министерството на труда и обществената политика като снабдител на обществени услуги и има Удостоверение за регистрация №154-11/05.08.2011г.

„ Ресурсен център ” за пълнолетни лица в неравностойно състояние предлага следния комплекс от обществени услуги за възрастни лица, претърпели принуждение или жертви на трафик, за тяхната интеграция и обществено включване:
• Кризисна интервенция;
• Психологически съвещания и подкрепа;
• Социално ходатайство и застъпничество;
• Подкрепа на хора, претърпели принуждение или жертви на трафик;
• Придружаване до институции, подпомагане за намиране на работа, смяна на непрекъснат адрес, избор/промяна на персонален лекар;
• Съдействие за възстановяване контакта и връзката с близки/членове на фамилията, които са запас за поддръжка и др.;
• Здравни и правни консултации;
• Индивидуална и групова работа по предварителна защита на насилието, трафика на хора, дискриминация, зависимости;
• Семейно обмисляне
По стратегия „ Превенция ” на „ Ресурсен център ” за пълнолетни лица в неравностойно състояние се организират годишно осведомителни акции за предварителна защита на насилието над дами, насилието над възрастни хора, трафика на хора за трудова и полова употреба. Традиционно всяка година в оповестените от Организация на обединените нации интернационалните дни на ненасилието, за битката с трафика на хора и за битката против СПИН в „ Ресурсен център ” за пълнолетни лица в неравностойно състояние се афишират „ Дни на отворените порти ” за всички жители, които имат въпроси или търсят съвет.

Основна цел и действия
Основната цел – Повишаване на осведомеността на обществото и рисковите групи (жени, деца, представители на етническите малцинства, безработни и обществено слаби) по проблемите на трафика на хора, домашното принуждение и насилието на работното място, създаване на механизми за тяхното ограничение и основаване на социална неотстъпчивост към тези феномени.
Функциониране на обществената услуга - „ Ресурсен център ” за пълнолетни лица в неравностойно състояние работи в няколко посоки, дава комплекс от обществени услуги за хора в неравностойно състояние, претърпели принуждение или са жертва на трафик, за тяхната интеграция и обществено включване и дава:
Целеви групи:
 Лица – дами, мъже, младежи, жертва на принуждение.
 Лица, застрашени от принуждение в дома, заради рисково държание на колегата или родственик с който съжителстват в дома.
 Лица, жертви на дискриминационно отношение.
 Лица, жертви на трафик на хора за употреба.
 Лица, застрашени от попадане в схеми на трафик на хора.
 Семейства на лица, жертви на принуждение и/или трафик на хора.
 Лица, причинители на домашно принуждение.

Фондация „ Владиславово ” дава обществената услуга независимо с дейното съдействие на институции на районно и локално равнище.

Центърът се обитава на адрес: гр. Варна, ул. „ Сава “ №2
Телефони за контакт:
0885300019 – Евгения Дикова – Управител Ресурсен център „ Надежда за всеки ”
0887787288 – Виолета Харизанова – Председател на УС на Фондация „ Владиславово ”
e-mail: [email protected]
www.fvladislavovo.org
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР