Доставчик на „непроследими” хостинг услуги беше ударени при съвместна акция

...
Доставчик на „непроследими” хостинг услуги беше ударени при съвместна акция
Коментари Харесай

ГДБОП удари сървъри на киберпрестъпници

Доставчик на „ непроследими” хостинг услуги беше ударени при взаимна акция на отдел „ Киберпрестъпност” към ГДБОП и холандската полиция, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Според силовото ведомство сървърите на двете компании на доставчика са били употребявани за разпространяване на детска порнография, хакерски атаки и пране на пари.

Собственикът е задържан в Тайланд, а техническият админ е открит у нас – в кемпер с молдовска регистрация в региона на връх Ком. Пребивавал у нас повече от месец, като в този момент ще бъде екстрадиран в Холандия. Според проверяващите двамата са били наясно със наличието на сървърите, само че не са спрели разпространяването на противозаконните материали.

Доставчикът е разследван в продължение на три години. Копирана е цялата база данни с клиентите, открити са съответни IP адреси и финансови записи.

По предварителни данни по-голяма част от потребителите, които качвали материали, представляващи полова употреба на деца, са отвън рамките на Холандия и България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР