Достатъчно ли са табелите и сигнализацията на най-натовареното кръгово кръстовище

Достатъчно ли са табелите и сигнализацията на най-натовареното кръгово кръстовище ...

Опасно кръгово кръстовище притеснява шофьорите в Благоевград.


Достатъчно ли са табелите и сигнализацията на най-натовареното кръгово кръстовище край Благоевград? И защо тирове минават директно през него? Това питат в сигнал до БНТ зрители, а наш екип попита институциите.

Благоевград

През май миналата година официално бяха открити още 6,5 км от автомагистрала "Струма". Участъкът е между Благоевград и бъдещия тунел "Железница". Тогава беше пуснато в експлоатация и кръговото кръстовище, което свързва магистралата и главния път Е-79.

Всички, които пътуват в посока Гърция или пък към София минават от тук, затова движението е доста натоварено. На кръговото кръстовище се виждат изпочупени колчета и изкривени табели. Ясно се открояват и следите на поредния камион, минал директно през кръга.
Николай Керчев: Просто кръговото не е с добра сигнализация, а за нощно време да не говорим, това кръгово е малко смешно. Аз сега точно пътувам от Франция за Атина. И във Франция това, което е, в Холандия, в Белгия, Дания просто нямаме база за сравнение – само името, че сме в Европа иначе бих казал, че сме в задния двор на Европа.
Единствените табели, които показват на водачите, че има кръгово кръстовище се намират непосредствено преди него.
Иво Минчев: Трябва да се вземат съответните мерки за това, за безопасността. Може да се направи по-добре, но това ни е държавата.
Осем пътни инцидента са станали в района от май до сега. Пет катастрофи заради неспазване на дистанция и още три, при които водачите не са разбрали, че предстои кръгово движение и са минали направо през централния кръг.
Николай Керчев: Нямаш време да реагираш понякога. Просто лоша работа. Същото кръстовище като това тука има в Бяла, Русенско, до моста на Кольо Фичето. Направиха кръстовището, тировете влизаха директно. Сега сложиха сигнализация, значи от километри ни информира, че наближаваме кръгово. Много тирове влизаха в кръговото.
От Агенция "Пътна инфраструктура" казаха, че през пролетта в района ще бъде положена напречна шумна маркировка, ще бъдат поставени и допълнителни предупредителни знаци. Пътноподдържащата фирма пък има ангажимента да отстрани повредите в района на кръстовището.

Източник: bnt.bg