Достатъчно ли са табелите и сигнализацията на най-натовареното кръгово кръстовище

...
Достатъчно ли са табелите и сигнализацията на най-натовареното кръгово кръстовище
Коментари Харесай

Опасно кръгово кръстовище притеснява шофьорите в Благоевград

Достатъчно ли са табелите и сигнализацията на най-натовареното кръгово кръстовище край Благоевград? И за какво тирове минават непосредствено през него? Това питат в сигнал до Българска национална телевизия фенове, а наш екип попита институциите.

Благоевград

През май предходната година публично бяха открити още 6,5 км от автомагистрала " Струма ". Участъкът е сред Благоевград и бъдещия тунел " Железница ". Тогава беше пуснато в употреба и кръговото кръстовище, което свързва автомагистралата и основния път Е-79.

Всички, които пътуват в посока Гърция или пък към София минават от тук, по тази причина придвижването е много натоварено. На кръговото кръстовище се виждат изпочупени колчета и изкривени табели. Ясно се открояват и следите на следващия камион, минал непосредствено през кръга.
Николай Керчев: Просто кръговото не е с добра сигнализация, а за нощно време да не приказваме, това кръгово е малко смешно. Аз в този момент тъкмо пътувам от Франция за Атина. И във Франция това, което е, в Холандия, в Белгия, Дания просто нямаме база за съпоставяне – единствено името, че сме в Европа другояче бих споделил, че сме в задния двор на Европа.
Единствените табели, които демонстрират на водачите, че има кръгово кръстовище се намират директно преди него.
Иво Минчев: Трябва да се вземат съответните ограничения за това, за сигурността. Може да се направи по-добре, само че това ни е страната.
Осем пътни случая са станали в региона от май до в този момент. Пет произшествия поради неспазване на отдалеченост и още три, при които водачите не са разбрали, че следва кръгово придвижване и са минали напряко през централния кръг.
Николай Керчев: Нямаш време да реагираш от време на време. Просто неприятна работа. Същото кръстовище като това тука има в Бяла, Русенско, до моста на Кольо Фичето. Направиха кръстовището, тировете влизаха непосредствено. Сега сложиха сигнализация, значи от километри ни осведоми, че наближаваме кръгово. Много тирове влизаха в кръговото.
От Агенция " Пътна инфраструктура " споделиха, че напролет в региона ще бъде положена напречна шумна маркировка, ще бъдат сложени и спомагателни предупредителни знаци. Пътноподдържащата компания пък има уговорката да в профил повредите в региона на кръстовището.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР