Достъпната градска среда се оказа опасна за незрящи Ремонтират в

...
Достъпната градска среда се оказа опасна за незрящи Ремонтират в
Коментари Харесай

Внимание, пешеходци! Избягвайте тези тротоари

Достъпната градска среда се оказа рискова за незрящи Ремонтират в кварталите за 3.7 млн. лв.

Спокойно можеш да се пребиеш по хасковските тротоари, в случай че не си гледаш в краката. Това сподели наша разходка из града, която набеляза най- рисковите места, които незабавно би трябвало да бъдат ремонтирани.

Направо непристъпен, изключително за майки с колички, е тротоарът против зала „ Спартак “, а улицата е изключително натоварена. Плочките, там където ги има, са мощно подвигнати и в случай че не гледате къде стъпвате, рискувате да се спънете и се стоварите по лице на земята. Добре е да не ходите със забит в земята взор обаче, с цел да избегнете удара в дърво. То е тъкмо по средата на тротоара, а с цел да преминете би трябвало да слезете на натоварено улично платно, в случай че не сте с растеж на дете. Само малък човек може да се промуши през дистанцията сред дървото и стената на някогашния тютюнев склад. Ако преодолеете това затруднение стигате право в стърчащ над плочките похлупак на шахта.

Районът не е ремонтират от както се помня, тук би трябвало да се направи изцяло нов тротоар, разяснява жена, която живее на близката ул. „ Кирил и Методий “. Там пешеходната зона напълно не е в по- положително състояние, въпреки че очевидно е по – нова. Плочките са изронени и „ подскочили “.

Внимателно би трябвало да се движите и по тротоара на бул. „ България “ в сектора от Първа поликлиника към УНСС. Опасността е изключително огромна пред жилищните здания, защото плочките са нагънати като юфка.

На доста места из града тротоарите са в неприятно положение,тъй като не са ремонтирани от години, липсват и подходи за инвалидни и детски колички.

В трагично положение са и новите, ремонтирани единствено преди 7 година

За тях по- късно
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР