Достъпна е за сваляне в PDF и други формати, както

...
Достъпна е за сваляне в PDF и други формати, както
Коментари Харесай

Обновена книга за програмиране със C# излиза безплатно

Достъпна е за събаряне в PDF и други формати, както и за четене онлайн

„ Принципи на C# програмирането ” се популяризира гратис в електронен формат и ще може да се закупи на хартия от книжния пазар

Излезе новата безвъзмездна книга „ Принципи на програмирането със C# ” – преродено, ново издание на една фундаментална, класическа книга „ Въведение в програмирането със C# ”, оставила дълготраен отпечатък в българското софтуерно обучение, заяви доктор Светлин Наков, съавтор на книгата.

Книгата стартира своята история още през 2008 година Първоначално излиза като безвъзмезден учебник за програмиране с езика Java, а през 2011 година е приспособена за C# и програмиране за.NET платформата. Години наред тази книга е употребена като главен учебник за навлизащите в програмирането и е обновявана няколко пъти, като последната редакция е и с ново заглавие.

Intro C# книгата е автентично българско създание, събрало опита на десетки потвърдени софтуерни инженери, отпред със Светлин Наков и Веско Колев, които споделят непринудено, без заплащане насъбраните през годините инженерна и преподавателска работа познания, умения и техники за програмиране с мисъл и с надълбоко схващане на материята.

Новото издание води читателя от началните умения за писане на код до експертно равнище в програмирането, с дълбоки разбирания на правилата и инструментите на програмирането, качествения код и структурите данни, разясни Светлин Наков във Фейсбук.

Макар и образованието да става по-интерактивно, с видео-уроци и интерактивни образователни платформи, книгите към момента имат значимо място в образованието, и изключително книги като тази, които дават фундаментални познания и построяват трайни умения, показват създателите.

Книгата дава задълбочено знание за програмирането, построява метод на работа и постоянен метод към решение на проблеми от програмирането посредством алгоритмично мислене, писане на ефикасен код с вярно потребление на главните структури от данни и образуване на добър жанр на програмиране, основан на одобрени техники за създаване на първокласен код, който елементарно се четен, схваща и поддържа.

„ Принципи на C# програмирането ” се популяризира гратис в електронен формат (PDF, DOCX и други формати) и ще може да се закупи на хартия от книжния пазар, както и от Софтуерния Университет (СофтУни). Очаква се книгата да излезе от щемпел през септември 2018 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР