Достъпът не трябва да се контролира и цензурира, смята ученДостъпът

...
Достъпът не трябва да се контролира и цензурира, смята ученДостъпът
Коментари Харесай

Безплатният интернет защитавал и други човешки права

Достъпът не би трябвало да се управлява и цензурира, счита академик

Достъпът до интернет значи отбрана на правото на независимост и информация, твърди академик
(снимка: CCO Public Domain)

Б езплатният достъп до интернет би трябвало да се смята за главно човешко право, упорства доктор Мертен Реглиц от университета в Бирмингам, базирайки се на резултатите от лично изследване .

Според откривателя, достъпът до световната мрежа значи отбрана и на други права на индивида – правото на живот, на независимост, на информация и така нататък Интернет не би трябвало да се управлява и цензурира, безапелационен е ученият, представен от phys.org.
още по тематиката
При цензура, хората могат да бъдат „ отрязани ” освен от света, само че и от опцията да въздействие върху тези, които вземат участие в основаването на закони и правила, които би трябвало да се съблюдават, счита доктор Реглиц.

Според създателя на проучването, от ден на ден политици са дейни в онлайн пространството, където се организират от ден на ден диспути и полемики – т.е. без интернет е просто невероятно хората да вземат участие във всички тези процеси.

Изследователят признава, че съществуването на достъп до интернет не е гаранция за съблюдаване на други права на индивида, само че въздейства на отношението на обществеността и управляващите към избрани проблеми.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР