Достъпът на хора с увреждания до плажовете в Бургас е

...
Достъпът на хора с увреждания до плажовете в Бургас е
Коментари Харесай

Комисия извърши нови проверки достъпни ли са плажовете за хора с увреждания

Достъпът на хора с увреждания до плажовете в Бургас е усъвършенстван доста. Това стана откакто по заповед на кмета Димитър Николов междуведомствена комисия извърши инспекции на пясъчните линии и издаде наставления на техните наематели и концесионери.

Проверяващата комисия е формирана от специалисти от РЗИ, Асоциацията по водно избавяне, БЧК, Община Бургас и полицията. Част от нейния състав е и Грета Аспарухова, която е представител на хората с увреждания.

В началото на туристическия сезон на множеството плажове липсваха положителни пътеки за напредване на инвалидни колички. Ограничен беше достъпът до медицинските пунктове, заведенията и душовете. Трудно налични за хората с увреждания бяха и тоалетните на множеството места. Липсваха указателни знаци на чадърите и алеите, предопределени за лица с физически проблеми.

В края на месец юни комисията издаде наставления за отстраняването на нередностите. В резултат на това на плажа в " Сарафово " бяха сложени в допълнение дървени пътеки за напредване на количките и рампа, която разрешава на хората с увреждания да стигат до морето.

Плажът в парк " Росенец " е гарантиран с нужните пътеки за достъп до медицинския пункт, санитарните възли и заведението. На пясъчната линия има отделени места за хора с увреждания. Медицинската и водноспасителната активност също са подсигурени. Предстои да бъдат сложени подобаващи указателни знаци и табели.

Подобрен бе и достъпът на плаж Палм бийч и Северния плаж. Комисията издаде рекомендации за възстановяване на средата за достъп на Централния плаж.

Въпреки че плажовете не са общинска благосъстоятелност, Община Бургас провежда осъществяването на инспекциите, с цел да се обезпечи подобаваща среда за живот и свободен достъп до публични места за хората с увреждания.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР