Достъпът до ваксини и тяхната ефективност са основни източници на

...
Достъпът до ваксини и тяхната ефективност са основни източници на
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Достъпът до ваксини е основен източник на несигурност за икономическите прогнози

Достъпът до ваксини и тяхната успеваемост са съществени източници на неустановеност по повод до прогнозата за 2021 година на Международния валутен фонд (МВФ), съобщи ръководещият шеф на организацията Кристалина Георгиева в извънредно изявление за Китайската централна телевизия CCTV, съобщи.

По думите на Георгиева пандемията от COVID-19 се форсира в доста страни и несигурността е извънредно високa.

„ Достъпът до ваксини и тяхната успеваемост са главен източник на неустановеност за нашата прогноза за 2021 година Ако светът работи бързо и имунизациите са ефикасни, може даже да бъдат надминати предвижданията ни за 2021-а. Но в случай че казусът не е подобен,  тази позитивна прогноза може да не се сбъдне “, разяснява тя.

По-рано МВФ излезе с прогноза, че международната стопанска система ще нарасне с 5,5% през 2021 година, което съставлява проверка нагоре с 0,3 процентни пункта по отношение на октомврийската прогноза на фонда, напомня Ройтерс. Фондът също по този начин ревизира прогнозата си за 2020 година от стесняване с 4,4% на такова с 3,5%. Този резултат се дължи на по-силното от предстоящото показване на стопанската система през втората половина на годината.

„ Виждаме огромна доза неустановеност за 2021 година Защо? Защото надпреварата сред мутиращ вирус и ваксини към момента не е завършило и тъй като има нееднаквост във възобновяване. 150 страни няма да доближат предпандемичното си равнище през 2021 година, а 110 към момента няма да доближат предпандемично равнище даже през 2022 година И до момента в който междинната прогноза е 5,5, има елементи от света, които са по-назад “, сподели още Кристалина Георгиева.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР