Достъпът до района около Байкушевата мура край Банско ще бъде

...
Достъпът до района около Байкушевата мура край Банско ще бъде
Коментари Харесай

Ограничават достъпа до Байкушевата мура заради прекършен клон

Достъпът до региона към Байкушевата мура край Банско ще бъде краткотрайно стеснен, защото един от най-ниските клони на дървото е бил отчасти пречупен . Това съобщи пред „ Българска национална телевизия “ Николина Ангелинина, специалист в Дирекция „ Национален парк Пирин “.

Счупването е било открити преди няколко дни от чиновници на парка. До него се е стигнало в резултат на метеорологичните условия – мощен вятър и натрупал сняг . За случая са известени всички способени звена, които би трябвало да дадат мнения и рекомендации за по-нататъшни дейности. 

Районът към дървото въпреки всичко ще остане затворен за известно време, защото сега има действителна заплаха за туристите . По думите на Николина Ангелинина всеки миг тежкият клон може да се откърши и да падне върху дървената стълба за посетителите. За обезпечаване на сигурността им към този момент са сложени ограничаващи рейки , както и осведомителни табели на български и британски език. 

Байкушевата мура е най-старото иглолистно дърво в България. Тя е открита от Константин Байкушев преди повече от век. Според неговите калкулации възрастта ѝ е над 1300 години

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР