Достъпът до плаж Корал“ няма да бъде ограничен това лято,

...
Достъпът до плаж Корал“ няма да бъде ограничен това лято,
Коментари Харесай

Достъпът до плаж „Корал“ няма да бъде ограничен това лято

Достъпът до плаж Корал “ няма да бъде стеснен това лято, подсигуряват от испанския притежател на парцелите зад линията. Темата още веднъж стана настояща откакто природозащитници сигнализираха, че на пътя до Корал има ограда, а по-късно направиха и жива верига против нея. От своя страна министърът на околната среда и водите Нено Димов през днешния ден разяснява, че няма отношение по проблема.
 
Предупреждение на община Царево да не се позволява замърсяване на земите зад плаж „ Корал “ е предиздвикало испанския притежател на парцелите да ги огради. Това излиза наяве от публична позиция на компанията, публикувана през днешния ден. Достъпът до плажа няма да бъде стеснен, а строителство там към този момент не се планува , излиза наяве още от текста.

 
От локалната администрация в Царево са налагали санкции за замърсяване на терените , а това от своя страна е предиздвикало притежателя да сложени оградите.
 
„ Според нашата информация в продължение на няколко години, са взимани такси от хора, които къмпингуват или са спрели с каравани в региона. Никога не сме оправомощили никого да употребява земята за тази или друга цел “, написа още в позицията.
 
В този регион няма дюни от юрисдикцията на Министерството на околната среда и водите, посочи отрасловият министър Нено Димов:
 
„ В региона на „ Корал “ има сиви дюни , които са част от обекти, които не са под директната пълномощия на Министерство на околната среда и водите. Въпрос на кмета е да ревизира дали има заградени непозволено територии. От там нататък един частен терен е обикновено да бъде охраняван и заварден. Контролът на тези сиви дюни е на страната, респективно регионалният шеф, кмет, тъй че това е в пълномощията на кмета да направи инспекцията. Ако има някакви подозрения, районната ревизия е правила инспекции през днешния ден сутринта, нямам информация нещо да е нарушено, само че в случай че кметът има потребност от подпомагане, ще го получи “, добави Димов.
 
Кметът на Царево Георги Лапчев разяснява по-рано за Дарик, че и той не вижда нарушаване в заграждането на парцелите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР