Достъпът до карти ще улесни създаването на игри с допълнена

...
Достъпът до карти ще улесни създаването на игри с допълнена
Коментари Харесай

Google Maps се отваря за AR разработчици

Достъпът до карти ще улесни основаването на игри с допълнена действителност

Без непотребни разноски на запаси от крайните устройства, действителният свят ще може да се преобразува в различен – на игрите с допълнена действителност

Разработчиците на игри с допълнена действителност (AR) получиха достъп до картите Гугъл Maps, с цел да основават лични виртуални светове, заяви Гугъл. Те ще могат да употребяват в своите планове съществуващите карти на Гугъл, отразяващи действителния свят.

Новата опция е налична сега единствено за енджин Unity, само че в бъдеще Гугъл ще отвори Maps и за други известни платформи. Достъпните карти са ориентирани към разработчици, които основават игри с допълнена действителност, прецизира Гугъл.

Без непотребни разноски на запаси от крайните устройства, действителният свят ще може да се преобразува в различен – на игрите с допълнена действителност. Така да вземем за пример, играта Pokemon Go би могла да се придвижи във приказен свят, съхранявайки картата на действителния свят.
още по тематиката
За реализацията на сходен план сега са нужни високо-производителни устройства, които могат в режим на действително време да преобразуват света от обектива на камерата в напълно различен свят на екрана на устройството.

С достъпа до Гугъл карти, разработчиците ще съумеят да осъществят сходни промени в процеса на основаване на игрите, а потребителите ще получат към този момент готовия артикул. Гугъл оповестява за досегаемост на 100 млн. триизмерни модели на здания, пътища, паркове и други обекти от над 200 страни.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР