Достъп до средствата от бъдещия спасителен фонд на ЕС ще

...
Достъп до средствата от бъдещия спасителен фонд на ЕС ще
Коментари Харесай

ЕС ще отпуска пари от спасителния фонд само при върховенство на закона

Достъп до средствата от бъдещия избавителен фонд на Европейски Съюз ще получават единствено страни, които съблюдават правилото за господство на закона. "Основна линия е да има господство на закона. Това е главно изискване. Също по този начин климатичните промени следва до някаква степен да бъдат застъпени в плановете. Това са съществени фактори ", разгласи водачът на Европейската национална партия в Европейския парламент Манфред Вебер.

От страните се чака да има дейности срещу корупцията и да се съблюдават правилата за самостоятелност на правораздаването. "И тук би трябвало да подчертаем, че това не важи единствено за България, а и за Италия и за всяка една Европейска страна, без изключение ", добави Вебер.

Спасителният фонд ще е с размер към 750 милиарда евро, само че занапред би трябвало да бъде утвърден от Европейския съвет и Европейския парламент. Има обаче някои страни, които се опълчват на безвъзмездното разпределяне на средства и упорстват помощите да са само под формата на заеми.

"За нас, като Европейска национална партия, дружно с ГЕРБ, част от ЕНП - ние гледаме напред към бъдещето, а не обратно към предишното. Искаме да подсигуряваме, че тези инвестиции ще обезпечат напредък. Сега е доста значимо да представим проекта пред хората, пред обществото, с цел да се получат съответни цели. България взе участие в този развой. Нужно е да се сътвори добра инфраструктура, би трябвало да се подкрепи туристическият бранш и е извънредно значимо да се задържат надарените млади българи вътре в България. Също по този начин считам, че би трябвало да се влага в развойна и научна активност. И, убеждавам ви, Европейска комисия към този момент работи в тази тенденция с българските управляващи ", разясни Манфред Вебер пред Българска национална телевизия.

Целта на проекта за възобновяване на европейската стопанска система е да обезпечи резистентен напредък, безапелационен е водачът на Европейската национална партия в Европейския парламент. Той акцентира, че България ще получи сериозна поддръжка и предложи страната ни да влага в инфраструктура, туризъм и научно-изследователска активност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР