Доста трудно биха могли да бъдат фалшифицирани означенията по гумите

...
Доста трудно биха могли да бъдат фалшифицирани означенията по гумите
Коментари Харесай

Не купувайте употребявани гуми през социални мрежи, съветват от КЗП

Доста мъчно биха могли да бъдат фалшифицирани означенията по гумите за колите. Това значи, че цялата гума би трябвало да е създадена в „ гаражни” условия, а това въпреки всичко изисква разноски и съответната база. Това разяснява ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов по Bulgaria On Air.

Той акцентира, че гумите са едно от най-важните неща при подготовката на автомобила за зимата и предложи при избора им да не се поемат неразумни опасности. „ Хората да се осведомят какво значат посочените върху гумите означения и кои от тях имат значение за потребителския им избор, като да вземем за пример година на произвеждане, скоростен показател, показател на натоварване. Има и гуми със специфична отбрана към джантите – това е по-скоро в случаите, когато се паркира в градски условия, с цел да се предпазят и джантите, и самата гума от пострадване при докосване до бордюр”, изясни Маргаритов, представен от пресцентъра на КЗП.

Според ръководителя на КЗП потребни при избора могат да бъдат както отзивите на потребителите в обществените медии, по този начин и оповестените в профилираните издания материали за изпитвания на едни или други гуми по разнообразни индикатори. „ Така човек може обективно да се осведоми за мощните и слабите страни на съответните модели гуми. Оттам нататък към този момент всеки се преценява по отношение на опциите си и какви средства би могъл да отдели”, добави Маргаритов.

Важно е потребителите да залагат на сигурни търговци. „ Когато електронните магазини продават своите артикули по разпоредбите на Закона за електронната търговия и Закона за отбрана на потребителите, не би трябвало да има терзание. Те оферират стоката с нужната информация за нейните характерности, цена, разноски за доставка и така нататък В обществените медии, изключително при продажба на артикули втора ръка, има рискове”, предизвести Маргаритов.

По думите му би трябвало доста да се внимава при покупката на гуми втора ръка, защото няма никаква гаранция при какви условия са съхранявани и по какъв начин са употребявани. „ Когато приказваме за автомобилни гуми, не трябва да бъде юридически никакъв компромис и да се търсят единствено такива, които дават отговор на условията на закона, с цел да посрещнат всички опасности, които са свързани с употребата. Трябва отговорно да се подхожда както от страна на тези, които оферират сходни артикули, по този начин и на самите консуматори, които са с настройката, че могат да си ги купят, правейки компромис с цената” , обърна внимание Маргаритов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР