Доста странни неща каза Валентин Златев вчера във вашето предаване.

...
Доста странни неща каза Валентин Златев вчера във вашето предаване.
Коментари Харесай

Кметът на Ботевград: Зам.-министър е позволил ВЕЦ "Бебреш" да заработи

Доста странни неща сподели Валентин Златев през вчерашния ден във вашето предаване. Честно казано аз не чаках тъкмо по подобен метод да отбрани своя татко и бизнеса му, в каквото качество той се яви в действителност, като жител, защитаващ бизнеса на своя татко. Това сподели в утринния блок на БТВ „ Тази заран " кметът на Ботевград Иван Гавалюгов в отговор на изказванията на предприемача Валентин Златев.

Община Ботевград има подписан контракт, апропо този контракт и взаимоотношения датират още от моя предходник, с който община Ботевград заплаща на локалната телевизия за отразяване на активността на общинската администрация, на общинския съвет, с поредност от излъчвания, които фактически отразяват работата на общинския съвет най-много. Това не е нещо, което аз съм направил и възприел като нов метод на медийно отразяване, а по-скоро съм го наследил, сподели Гавалюгов. Той добави, че да, притежателят на малкия екран е негов някогашен съучастник в предишното, преди да стане кмет, във компания за интернет доставка. Това е обществен факт и аз не го укривам, както и не мисля, че е спор на ползи, сподели още кметът на Ботевград. Ако господин Златев смята, че е - дано да подаде нов сигнал до Комисията за попречване и определяне на спор на ползи и дано тя да се произнесе, в случай че смята, че това е спор, накърняващ ползите на жителите на община Ботевград, сподели още Гавалюгов.

Параметрите на водата в Ботевград са в нормите и отговорят на стандарта, това сочат всички протоколи на РЗИ, която взема проби всеки месец, разяснява още кметът на града. Така той отговори на изказванията на Валентин Златев, че язовир " Бебреш " не е бил издигнат за питейни потребности, а прокуратурата няколко пъти е предупреждавана, че водата не е годна за пиянство. Според кмета, предприемачът твърди погрешни неща и всява суматоха в популацията.

При последната водна рецесия в Ботевград имаше инспекция от прокуратурата за водохващания, отклонения и за активността на ВиК сдружението и не бяха установени проблеми, безапелационен беше Иван Гавалюгов. Той изясни, че още когато е издигнат язовира, има построени 6 връзки сред тръбата на Напоителни системи и водопровода.

Впоследствие през годините са изграждани спомагателни връзки към мрежата на Напоителни системи. Има позволение за водовземане по една тръба - общинска благосъстоятелност, която повече от 20 години не се употребява поради амортизираното й положение. Прави се некоркетно подстрекателство, че водата която се взема от тръбата на Напоителни системи, непосредствено се влива в разпределителната мрежа на града и селата, без да бъде пречиствана, което е безусловно погрешен факт. Водата от язовир „ Бебреш " минава наложително през пречиствателните станции, това е тествано и установено от редица органи, означи кметът. Водата се пречисва от ВиК сдружението, не от Напоителни системи, посочи той.

Над 20 са водоизточниците, от които Ботевград и селата в близост се доставят с вода и те действат всички, изясни още кметът на града. Не действат сондажи и дренажни кладенци, които са по поречието на река Бебреш. Те не действат още от края на 80-те години, когато е издигнат язовира, съобщи Иван Гавалюгов. Той беше безапелационен, че работа на веца е една от аргументите за дребното вода в язовира и даже Напоителни системи го извеждат като един от главните фактори.

БТВ, „ Тази заран "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР