Доста смешно е да разбирам от медиите за някакви досъдебни

...
Доста смешно е да разбирам от медиите за някакви досъдебни
Коментари Харесай

Василев: До мен не е достигала официална информация за досъдебно производство

Доста смешно е да запознат съм медиите за някакви досъдебни производства против мен. От министър Рашков разбрах, и това, което аз видях, е че на 5 януари имало среща с Петролната и газова асоциация, след което е имало среща, и ние сме говорили на нея. До мен не е достигала информация за досъдебно произвеждане.Това сподели вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев пред.

„ На 5 януари е имало среща в Министерски съвет с господин Петков, на която аз не съм участвал. Срещата е била с Държавния запас към Министерски съвет. Тоест, такава среща е имало, само че аз не съм участвал. По-интересното е, че господин Самуилов също не е участвал на срещата, ходил е неговия юрист. Така че нито един от двама ни не е бил на срещата, само че по-късно сме говорили нещо, което го е тормозило “, сподели вицепремиерът.

И добави, че се е срещал със Самуилов единствено един път по време на служебния кабинет през юли , когато е имало обща среща на петролни и газови асоциации, продавачи на нефт, и други Тя е била във връзка това да няма картелизиране на бранша. След това е имало среща на четири очи за това, че искаше да ми даде избрана информация за господин Пеевски. Сподели информацията, направихме дописка, тя си продължи пътя, сподели още Василев.

Г-н Петков прегледа запаса и направи нова процедура, с цел да може да вземат участие повече дребни бензиностанции и продавачи, само че МФ няма нищо общо.

След срещата ни подадох сигнал до ДАНС да проверяват, само че какво беше открито, не знам, добави вицепремиерът.

Очаквахме, че ще има много офанзиви, тази е много нескопосана, сигналът е с обстоятелства, които не са се случили.

И все още има инспекции на компанията на Самуилов, като сигнал за нарушаване е подаден през януари 2021 година, т.е. 4 месеца преди да стана длъжностен министър, акцентира Василев.

Преди дни от изявление на вътрешния министър Бойко Рашков пред кореспонденти в Народното събрание стана ясно, че има формирано досъдебно произвеждане по сигнал на „ Инса ойл “ против вицепремиера Асен Василев. Според закона се образува дело за закононарушение, а не против някого. Едва откакто се съберат доказателства, се повдига обвиняване, разясни той.

На 15 март от компанията „ Инса ойл “ ЕООД, за която Василев разгласи, че дружно със „ Сакса “ ООД са винoвни зa пaниĸaтa c гopивaтa при започване на месеца , оповестиха, че са подали сигнал в прокуратурата против вицепремиера. Той повикал представители на компанията на среща на „ 4 очи “ с неразбираем подтекст. За нея те щели да алармират и европейския комисар по енергетиката Кадри Симсон.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР