Доста сме слушали за ползите от приема на активен въглен.

...
Доста сме слушали за ползите от приема на активен въглен.
Коментари Харесай

Ето за какво помага активният въглен

Доста сме слушали за изгодите от приема на деен въглен. Знаем ли обаче всичките му свойства и защо съответно можем да го използваме? Днес ви представяме цялостен лист на проблемите, които можете да разрешите посредством него:
1. Средства срещу метеоризъм и отичане на корема
Газовете имаме всички. Средно човек отделя газове 14 пъти дневно - това е изцяло обикновено. Но в случай че страдате от метеоризъм или мъчително отичане, интензивният въглен ще ви помогне!

Проучванията демонстрират, че при приемане на деен въглен преди хранене, размерът на чревните газове е доста понижен.
2. Намаляване равнището на холестерола
Високият холестерол удвоява риска от сърдечно-съдови болести. Едно проучване демонстрира, че при хора, които три пъти дневно в продължение на един месец, приемали 8 г деен въглен, равнището на " неприятния "  холестерол LDL-намалял с 41%, а " положителният " HDL-холестерол - се усили с 8%! 
И без статини със странични резултати!
3. Поддържане на здравето на бъбреците
Всеки ден бъбреците ви почистват към 115-140 литра кръв, което води до 1-2 литра урина, която се състои от боклуци и излишна течност.

В композиция с черния дроб, бъбреците са най-хубавата система за филтриране в организма. 
Въпреки това, яденето на захар, сол, скотски протеин, мазнини и консерванти може да докара до заболяване и бъбречна непълнота.

Тъй като интензивният въглен отстранява уреята и други отрови в урината, той оказва помощ за поддържането на здравето на бъбреците.
4. Бързо лекуване на хранително отравяне
Хранителното отравяне е доста постоянно - единствено в Съединени американски щати 48 милиона случая се отравят всяка година!

Един от методите да се предпазите от повръщане, диария, болки в корема и изгубените дни, които неизбежно следват тежките отравяния, е да приемате деен въглен при първите признаци.

Активният въглен се предлага при отравяне, защото бързо обезврежда токсините.
5. Тайната на меката кожа
Мръсотия и мазнини запушват порите по кожата на лицето и ви състаряват. Активният въглен, сходно на магнит, извлича нечистотия и мазнини от порите, оставяйки кожата чиста и мека!
6. Красива коса
Същите отрови, нечистотия и мазнини, които замърсяват кожата, скапват косата, като и придават противен лоен тип.

Активният въглен почиства космените фоликули, като им придава искра и копринена мекост!

И за разлика от шампоаните, които се състоят напълно от нездравословни за околната среда химикали, интензивният въглен е 100% натурален, екологично чист лекарствен артикул.
7. Избелване на зъбите
Искате да имате холивудска усмивка, без да харчите луди пари за процедура за избелване на зъбите?

Достатъчно е да поръсите четка за зъби с деен въглен 2-3 пъти седмично!

Активният въглен почиства зъбния гланц, адсорбира микроскопичните частици, от които се развива плаката.
8. Приятна миризма от устата
Имате неприятен мирис? Активният въглен ще дойде на помощ!

Освен средство против неприятния мирис, също по този начин е и способ за нормализиране на алкално-киселинното равновесие в устната празнина, която защищава зъбите и венците от бактерии и заболявания!

Мийте зъбите си с деен въглен (не се тормозете, той е безвкусен).
9. Предотвратяване на прибързано стареене
Доказано е, че постоянното потребление на деен въглен отстранява токсините и шлаките от организма, които повреждат органите, унищожават клетките и форсират стареенето на тялото.

Не е чудно, че Гуинет Полтроу обича да приказва за изгодите от дейния въглен!
10. Почистване на храносмилателната система
Пестициди в зеленчуците и плодовете, хормоните на растежа в месото, химикалите в питейната вода - живеем в извънредно токсични условия.

Когато всички тези отпадъци се натрупват в храносмилателната система, това води до инфектиране и ви лишава от мощ. За положително здраве и благоденствие би трябвало постоянно да почиствате храносмилателната система./ Zdrave.to

 

И още:

За филтриране на вода 
Активният въглен се употребява за пречистване на вода по целия свят, тъй като той пречиства водата от разтворители, пестициди, индустриални боклуци и други химикали. Но, дейния въглен не улавя вируси, бактерии и минералите от мощно минерализираната вода.
Избягвайте да пиете вода от чешмата, защото е токсична и включва химикали, отрови и флуорид. Филтри с деен въглен може да бъдат открити за всички домашни зов системи, в това число и модели за кухнята.
Консумирайте 8-10 чаши чиста вода на ден, с цел да успокоите храносмилателния тракт, да се преборите с умората, да подобрите функционалностите на органите и да подпомогнете смазването на ставите и тъканите.

Спешно унищожаване на токсините 
Сега към този момент знаете, че дейния въглен се употребява най-много за унищожаване на токсините и химикалите от тялото. Освен това, бихте могли да го употребявате при инцидентен или целеустремен банкет на свръхдоза лекарства. Той е ефикасен за аспирин, опиат, кокаин, морфин и ацетаминофен. Ако попаднете в такава обстановка, използвайте го колкото можете по-скоро след поглъщането на медикаментите.
50-100 грама се употребяват в случаи на отравяне при възрастни и 10-25 грама за деца. Друга приложимост на деен въглен е в случаите на хранително отравяне, когато са налице гадене и диария. В тези случаи, възрастните могат да вземат 25 грама при започване на признаците или при подозрение за хранително отравяне, до момента в който на децата се дават 10 грама. Ако е належащо, увеличете дозата. Не забравяйте да консумирате задоволително количество вода, когато приемате деен въглен. Направете кожата и тялото си здрави 
Ако употребявате деен въглен локално, той е потребен за унищожаване на миризмата от тялото, при акне и за облекчение на дискомфорта, породен от ухапвания на инсекти. Полезен е също и при лекуване на обриви, дължащи се на токсичен бръшлян или токсичен дъб, и при ухапвания от змии.
След захапване от комар или ужилване от пчела, се комбинират една капсула на деен въглен с половин супена лъжица кокосово масло. След това нанесете сместа върху засегнатата област. Нанасяйте я на всеки 30 минути, до момента в който сърбежа и дискомфорта отшумят. Можете да сложите и превръзка върху засегнатата област, защото дейния въглен може да оцвети съвсем всичко.
Ако би трябвало да се лекувате от ухапвания на змия или паяк, покрийте със сместа по-голяма повърхност от кожата си. Вземете задоволително необятно парче плат, с цел да покриете двойно по-голяма зона от засегнатата област. Нанесете сместа от кокосово масло и интензивният въглен на плата и го наложете върху мястото на захапване. Превържете го с бинт. Нанасяйте го на всеки 2-3 часа и измивайте добре сред слаганията.
В случай на лекуване на акне, комбинирайте един деен въглен с две супени лъжици гел от алое вера и го нанесете върху лицето си. След като изсъхне, изплакнете изцяло. Пречистване на храносмилателния тракт 
Активният въглен отстранява токсините, които водят до алергични реакции, окислително увреждане и повредена функционалност на имунната система. Когато тези отрови са изведени от организма, вашите болки в ставите могат да бъдат отстранени, силата се усилва и се укрепва умствената функционалност.
Храносмилателния тракт е належащо постоянно да се почиства, с цел да се резервира здрав. Бихте могли да извършите това, като взимате по 10 грама деен въглен 90 минути преди всяко хранене в продължение на два дни. Също по този начин, би трябвало да се ядат единствено натурални плодове и зеленчуци, меса от тревопасни животни и дива риба.
Ако се запечете по време на филтриране на храносмилателния тракт, това значи, че не поемате задоволително вода за пиянство. За облекчение на запек, пийте чаша вода с комат лимон и малко пчелен мед на всеки 30 минути.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР