Доста шум се вдигна около бюджетния Tesla Model 3, но

...
Доста шум се вдигна около бюджетния Tesla Model 3, но
Коментари Харесай

Китай пусна на пазара електромобил само за $5000

Доста звук се подвигна към " бюджетния " Tesla Model 3, само че той си е напряко опустошение спрямо последното предложение на GM. То се назовава Baojun E100, предлага към 160 км пробег с едно зареждане и коства по-малко от междинен мотоциклет, когато се вземат поради държавните екосубсидии.

Проблемът е че към този момент може да се купи единствено в Китай...

Baojun E100 е развъртян в съдействие сред GM и държавната китайска компания SAIC, която е измежду най-големите автопроизводители в Поднебесната империя. Съвместната работа на американците и китайците датира още от 2001-а година, след като се продават коли с марките Wuling и Baojun. Двете компании продават към 1,5 милиона автомобила годишно през взаимното си дружество, носещо буквите SGMW.

Насочен към градските поданици E100 е много дребен. Междуосието му е едвам 1600 мм, за сметка на това е много висок - 1670 мм и предлага висока маневреност с радиуса си на завой от 3.7 метра, написа auto-press.net.

Двигателят с мощ 29 кВт/39 к.с., въртящият момен е 100 Нм. Не се приказва за бързо презареждане, а това от домашната елмрежа става за 7,5 часа. Налице е регенеративно прекъсване, подпомагащо зареждането на акумулатора по време на движание. Тези данни оказват помощ на колата да развива скорост от 100 км/ч.

 Снимка 307690
Източник:

Двуместният E100 има 7-инчов сензорен екран с безжична съгласуваност. Списъкът от варианти не е доста дълъг, само че купувачите на топ-варианта Zhixiang разполагат още с безключов достъп и по-добър филтър на климатика.

GM-SAIC-Wuling към този момент продаде първата партида от 200 автомобила и към този момент доставя първите от идната партида 500 коли. Цената на автомобила е 35 800 юана ($5300) след приспадането на държавните и локални дотации за закупуване на електрически автомобил.

 Снимка 307689
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР