Доста съм нещастен, че спечелих по този начин, заяви първата

...
Доста съм нещастен, че спечелих по този начин, заяви първата
Коментари Харесай

Гришо: Дано Гофен е добре, още ми е мъчно за София

Доста съм трагичен, че завоювах по този метод, съобщи първата ракета на България
Първата ракета на България Григор Димитров приказва обстойно след успеха си над Давид Гофен на полуфиналите на шампионата в Ротердам. Той изрази удовлетворение от класирането си на финала, само че е отчаян, че трябваше да се стигне до него след отказването на противника, съобщи Gong.bg.

„ Бях на мрежата, когато се случи този удар. Какво мога да кажа? Всичко може да се случи, когато си на корта. Никой няма застраховка, че няма да му се случи нещо такова, можеш да стъпиш изкривено и такива неща ”, съобщи Димитров.

„ Доста съм трагичен, че завоювах по този метод. Мачът си е мач, само че здравето е над всичко. Ако нямаме здраве, няма да сме тук. Само се надявам всичко да е наред с него и да се възвърне бързо ", съобщи още първата ни ракета.

„ Видях го незабавно след излизането му на корта, фамилията му беше там. Бях малко шокиран по какъв начин се случи всичко това. Не беше хубава картинката. Той в този момент е в болница, най-важното е да е добре. Сега му вършат прегледи, хората на корта го прегледаха незабавно. Дано всичко е наред с него ”, съобщи Гришо и добави, че такива произшествия са част от играта. 

„ Ти си експерт и знаеш какви са рисковете на специалността. Например, доста е рисково да правиш приплъзвания, само че аз да вземем за пример не мисля за това, просто го употребявам, до момента в който играя. Всичко може да се случи в играта. Има случаи, когато може да стъпиш изкривено, само че когато си на корта не мислиш за това. Опитваш се да се фокусираш и това е ”.

„ Знам, че ударих топката доста мощно в този случай. Но по какъв начин да знам, че тя ще рикошира по подобен метод и ще го удари право в окото? Но макар този случай, първият сет беше страховит, играхме прелестен тенис и двамата. Удряхме топката добре, трагичен съм, че мачът трябваше да свърши по този метод ", показа първата ни ракета.

Той разяснява и какви са задачите му в по-близък и в по-глобален проект. И за следващ път изрази страдание, че не е могъл да играе на шампионата в София поради болежките си в рамото. 

„ Когато завърши предходната година, имаше доста въпросителни. Те бяха свързани с това, на кои шампионати желая да се показва по-добре, на кои не съм се показал по метод, по който съм очаквал. Все още сме при започване на годината и явно най-важното беше да съм добре в Австралия и да продължа по същия метод ”, съобщи Димитров.

„ Мисля, че се показах добре в Австралия, можеше и по-добре, несъмнено. За злощастие, не можах да вземам участие в домашния си шампионат, което ме натъжи. Няма да неистина, желаех да се прибера у дома и да играя пред родна аудитория. Дори единствено да съм си у дома е ужасно възприятие за мен, само че няма да се съсредоточвам върху пропуснатото. "  

„ Следващата ми цел беше да дойда тук и да изиграя допустимо най-вече мачове, тъй че изпълних тази задача пред себе си. След тази седмица ще седнем отново с тима ми, ще забележим какви са задачите ни, ще помислим. Най-обичам да намирам решения за проблемите всекидневно. "  

„ А като цяло задачите ми са да се представям по-добре в шампионатите от Големия шлем, да изиграя хубави мачове в този момент в Америка. Така че има още няколко дребни цели, които да ми оказват помощ да преследвам огромната цел ", съобщи Григор и разяснява представянето на великия Роджър Федерер, който се завърна на върха на международния тенис. 

„ Не знам какво да кажа за Федерер. Той е потвърдил всичко, няма какво повече да кажа. Той беше номер едно в предишното, върна се на върха, усъвършенства играта си, здрав е. Най-добрият състезател в историята, всичко върви в негова изгода. Аз занапред стартирам, нещата стават по- добре. Ще се концентрирам върху личната игра. Чудесно е, че съм на край, нека играя по-добре ", съобщи Димитров. 

„ Любимото ми време за игра са уикендите, тъй като това значи, че вършиш нещо вярно. За мен този край ще е просто следващият мач, не желая да се концентрирам върху други аспекти. Прогресирах в представянето си в последно време, желая да резервира тази хубава линия. Роджър си има лична лига, кой съм аз да го оспоря ", съобщи Димитров и се върна на първия сет от мача с Гофен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР