Доста разпространено е вярването, че бременните жени не бива да

...
Доста разпространено е вярването, че бременните жени не бива да
Коментари Харесай

Красивата коса и най-популярните митове за нея

Доста публикувано е вярването, че бременните дами не трябва да боядисват косите си, поради амоняка, съдържащ се в боите.

А още по-често чуваме съвета, че не би трябвало да употребяваме едни и същи артикули (шампоани, балсами, маски), защото косата привиква с тях.

Ако попитате фризьора си, той изрично ще ви отговори, че и двете неща са чисто и просто легенди. А по-долу сме събрали и останалите най-популярни, касаещи грижата за косата ни:

Честото подкастряне кара косата ни да пораства по-бързо

Това е най-често срещаният мит. Честото подкастряне на краищата на косата няма по какъв начин да се отрази на растежа ѝ, защото той се случва в корените ѝ. Но въпреки всичко има причина специалистите да поучават да се подстригваме един път на шест седмици. Накъсаните краища карат косата ни да наподобява по-тънка, а когато ги премахнем тя придобива по-здрав и компактен тип.

Ако премахнете един бял косъм, други два ще се появят на негово място

Този мит евентуално се е появил, тъй като един бял косъм неизбежно значи, че още ще се появят и хората евентуално са забелязали появяването им по-късно. Лоша вест: даже да оставите един бял косъм и да не го отскубнете, от останалите няма избавление. Освен боядисването.

 Красивата коса и най-популярните легенди за нея

Някои шампоани карат косата ни да пада повече

Това, че косата ни пада най-вече, до момента в който я мием, въобще не е по виновност на шампоаните. Космите по този начин или другояче се отделят, само че просто в банята го виждаме най-вече. Основните аргументи за косопад са промяната на сезоните и най-много напрежението.

Колкото повече разресваме косата си, толкоз по-здрава ще бъде тя

Един от най-разпространените легенди, който даже дребните момиченца знаят от детството си, е че с цел да бъде косата ни здрава, би трябвало да прекарваме през нея гребен по 100 пъти дневно. Научно потвърдено е, че сресването на косата няма по какъв начин да я направи по-здрава, в сравнение с в действителност е. Дори може да ѝ навреди повече, защото по този начин се поврежда кутикула на косъма и косата ни стартира да се накъсва по-лесно.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР