Доста по-дълбоки са корените на тези отношения. Разбира се, агресията

...
Доста по-дълбоки са корените на тези отношения. Разбира се, агресията
Коментари Харесай

Николай Денков за случая в Скопие: Агресията е напълно неприемлива

Доста по-дълбоки са корените на тези връзки. Разбира се, експанзията е изцяло неприемлива. Това съобщи пред публицисти министър председателят Николай Денков, разяснявайки случая на прободен с нож български жител в Скопие, футболен почитател на тима на " Левски ". 

 

„ Ясно е, че се търсят всевъзможни мотиви. Виждате и спортът, който би би трябвало да ни сплотява, в тази ситуация се оказва, че може да бъде мотив за експанзия. Има към този момент реакция на българската страна. Има изказване на Министерството на външните работи. Софийската градска прокуратура се самосезира, тъй че ще направи съответните дейности, с цел да разкрие цялата истина за това какво тъкмо се е случило и този, или тези, които са отговорни, да си понесат наказването “, уточни Денков. 

 

Премиерът разяснява тематиката преди откритото отчетно заседание на Националното съдружие на кметовете на кметства в България, което се организира в местността Паниците край Калофер.

 

„ Най-важното в тази ситуация е, че младежът е нормализиран след интервенцията. Трябва да се види по кое време може да се върне в България и да бъде лекуван “, уточни Денков. Той акцентира, че дружно с министрите на вътрешните работи и на спорта е обсъждан вид идният футболен реванш сред тимовете на " Левски " и " Шкупи ", Република Северна Македония, да се играе в София без аудитория от югозападната ни съседка, с цел да не се стигне до ново напрежение. Според Денков това обаче би било доста последна мярка. 

 

„ Ние имахме авансово разискване дали би трябвало да се наложат такива забрани, само че те са доста крайни. За страдание се оказа, че организацията от другата страна не е задоволително добра, с цел да се стигне до такива произшествия “, сподели още Николай Денков. 

 

Примерът напомни, че Софийска градска прокуратура се е самосезирала и проверява случая. 

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР