Доста неща в нашето тяло се случват едновременно - то

Доста неща в нашето тяло се случват едновременно - то ...

Появят ли се тези 7 признака, тялото ви има нужда от спешна помощ!.

Доста неща в нашето тяло се случват едновременно - то функционира като един перфектно смазан механизъм. От време на време дори ни подсказва кога трябва да потърсим лекарска помощ, пише Obekti.bg, позовавайки се на BrightSide.
Ако го игнорираме, това няма да доведе до нищо хубаво.

Ето защо е важно да разпознавате някои от тези сигнали и винаги да им обръщате внимание.

Безсъние, раздразнимост или крампи в краката

Това вероятно означава, че ви липсва магнезий или калий. Можете да си го набавите, ако похапвате повече спанак, банани, портокали и домати.

И това е интересно: СЗО алармира: Дори една чаша алкохол на ден може да ви докара някои от тези 6 типа рак - четете тази и още полезни новини на zdrave.to

Суха кожа

Показва, че ви липсва витамин Е. Трябва да ядете повече зеленчуци и риба.

Силно желание за сладко

Причината за това може да е стрес, депресия или изтощение. Тялото ви се нуждае от глюкоза. Угодете му. Но за да не напълнеете, хапвайте мед или черен шоколад.

Желание да похапвате лед

Признак за анемия, недостиг на желязо в кръвта. Месото и яйцата са най-добрия източник на желязо, но трябва да се консултирате и с лекар.

Кървящи венци

Вероятно ви липсва витамин C. Включете в менюто си повече цитрусови плодове, спанак, зелени и червени чушки, зеле, карфиол и броколи.

Чупливи нокти и коса

Това подсказва за липса на витамин B, което значи, че трябва да пиете повече мляко и да ядете гъби.

Кръгове около ириса

Подобно кръгове се появяват при хората над 50 и са нормални. Ако обаче се появят при по-млади хора, то това е признак за високи нива на холестерола, Консултирайте се с лекар.

Източник: blitz.bg