Доста изненадващо за мен е това, което се случва. Всеки

...
Доста изненадващо за мен е това, което се случва. Всеки
Коментари Харесай

Борисов: Изненадан съм от президента, здравето на хората е на първо място

Доста изненадващо за мен е това, което се случва. Всеки ден му се обаждам на президента Радев и му споделям какво ново вършим. Това е неприятна сила. Той услужливо не помни да каже, че това е по предложение е на Българска социалистическа партия. Това съобщи на брифинг в Министерски съвет министър председателят Бойко Борисов  във връзка наложеното отчасти несъгласие от президента Румен Радев върху Закона за изключителното състояние. Държавният глава дефинира част от тях като извънредно рестриктивни, написа вести.бг.

" Той ми сподели, че ще върне закона поради думата погрешна ", съобщи още министър-председателят.

" Искам всеки, които е експерт и лекар да си каже думата и за последващите ограничения, тъй като никой не може да ни каже каква ще е обстановката след пандемията.  Всички споделят, че ограниченията ни са най-навременни и най-точни. По наставление на Щаба, там където има скупчване на хора се популяризира бързо вируса, едно по едно ги затворихме тези места ", сподели той.

" Ако се пусне свободно пандемията, ще пристигна пикът, плато и ще спре,но здравните системи няма да устоят. Когато натискаме безусловно разпространяването на вируса, ние си сътворяваме време, с цел да могат да се разболяват хора и да се лекуват. Правим го в името на всеки българин. Ние, с моите сътрудници, носим цялата отговорност ", безапелационен е Борисов.

По думите му още на следващия ден, когато влезе закона, те няма да гласоподават за текста на Българска социалистическа партия. " Ако има по-добър текст, то той ще се поддържа. Затова, когато ми дадоха това, което е приказвал президента Радев и това, което той сподели в четвъртък - няма нищо общо едното с другото. Тогава аз одобрих нещата, които сподели за доста верни ", изясни министър-председателят.

" Първата и съществена задача, за която поставяме старания и се е потвърдило в международен мащаб е - да не се събират хора на едно място. България е била във войни, плащала е репарации и е била на купонна система и е оживяла. 

Сега доста олигарси желаят цялата тежест да падне върху страната. Второто нещо за което ние се грижим е нашите пенсионери да имат обезпечени пенсии. До последния лев ние ще стискаме, с цел да имат нашите пенсионери пенсия. Всякакви безумни оферти. Радев не е споделил една съответна мярка. Всички страни афишират, че ще поддържат бизнеса, само че никой не е споделил за какъв брой време. Ние сме подвластни на времето. Ако автомобилните колоси спрат, то нашите фабрики за къде ще създават електроника, седалки, порти и така нататък ", запита Бойко Борисов.

Борисов попита за какво Радев не е планувал тази рецесия. " Имахме дрехи и незабавно ги раздадохме. Днес ми се обади министър председателят на Македония и ми се моли за лекарството, което през днешния ден Мутафчийски раздаде на лечебните заведения. Дай ми единствено една опаковка, моли ме той. Всяка опаковка я търсим и докарваме от целия свят. Италия желае 90 млн. маски на месец. Кой можеше това да го планува, даже и Китай- най-мощната стопанска система не съумя.  В 10 си говорихме. Сега като се събрахме с сътрудниците - все едно не сме говорили със същия човек ", акцентира още Борисов и добави, че всеки ден по два пъти се дават брифинги и всеки един министър е пред хората и ги осведоми.

" Полша изкара и армията по улицата. Армията у нас ще се употребява за тилови дейности, с цел да подкрепи другите ", сподели той. " Това няма да ги обиди ", акцентира още министър председателят и добави, че това са мъже в разцвета на силите си  - за какво да не оказват помощ.

" Държавният запас никой няма да си го занесе у дома. Той е на уеб страницата на Министерство на финансите. Ако след три месеца изчезне ковид - желая най-хубавите да измислят къде и какво тъкмо да подпомогнем, би трябвало да има пари за пенсионерите. Най-важно е здравето на хората ", съобщи още той.

" Ако се усилят хората, които са под карантина - то ние мислим за основаването на  обществени кухни и така нататък Огромна част от хората схващат какво става. Международният продан на новините доста оказва помощ - като виждат катафалките в Италия и какво се случва в Германия ", добави той.

" Днес бе основан медицински съвет от 5 експерти, които ще са ми като инспекция на това, което прави Щаба ", обяви Бойко Борисов. Той акцентира, че Щабъта е мозъка, държавното управление извършва, а Съвета ще е мозъчният концерн.

Попитан дали ще удължат изключителното състояние, то той съобщи: не, в случай че не се постанова. По думите му през рецесия се минава единствено с ограничения, с ограничавания и с единение. " Трябва да бъдем брат за брата ", акцентира още той и добави, че в първите дни на войната постоянно е безпорядък, тъй като нещо ново се случва. " Системата е голяма и би трябвало да се преструктурира всяка една активност ", сподели той.

На въпрос дали страната се приготвя за международната криза, Борисов съобщи, че у нас има 250 непознати завода и в случай че те спрат работа - това ще е смут за нашата стопанска система. " Нашето ползване е малко и в случай че те закъсат, то това ще ни се отрази. Няма експерт или икономист, който да ни каже по кое време и какъв брой. Затова стискаме парите по този начин ", безапелационен бе Борисов.

" На първо място за мен е здравето на хората. После ще се измъкнем и ще се възстановим. Не желая да задлъжнява младото потомство ", отсече още той.

Премиерът бе безапелационен, че първата вест би трябвало да е какъв брой са излекуваните, а след това да се оповестява какъв брой са инфектираните.

" Всеки ден се кръстим и се молим някой академик да измисли лекарство. За един месец ние душевен ще оздравеем ", съобщи той.

Ето какво предвижда Законът, признат на второ чете от Народното събрание:

Министерство на вътрешните работи ще може да следи по разположението на телефоните ни дали съблюдаваме наложителната карантина и къде се намира човек, подложен под карантина.

Мярката важи до края на наложената карантина за всеки съответен случай, а не до края на изключителното състояние. Министерство на вътрешните работи може да наблюдава местоположението ни през мобилните ни телефони. Това важи за наложената карантина за съответен случай, а не до края на изключителното състояние.

Законът планува и санкции за погрешна информация за заразна болест и заблуждаващи знаци за помощ, акцидент или паника. Беше гласувано наказване отнемане от независимост до три години и санкция от 1000 до 10 000 лева

Наказанията ще са за погрешна информация за заразна болест, заблуждаващи знаци за помощ, акцидент или паника.

Военнослужещите ще имат право на инспекции за определяне самоличността на лицата.

Те ще могат да лимитират до идване на Министерство на вътрешните работи напредването на разположение, за което има данни, че е отказало или не извършва ограниченията. Ще могат да стопират транспортни средства до идване на Министерство на вътрешните работи.

Ще могат да употребяват физическа мощ и помощни средства, когато това е " безусловно належащо ".

Предвиждат се и ограничения против спеклулата.

Ако търговец пуска за първи път стока в продажба, тя би трябвало да е с не повече от 20% надценка по отношение на цената, на която е купена на едро.

Нарушителите ще се санкционират с санкция до 100 хиляди лв. или 5% от оборота.  А в случай че стоките се продават от дълго време, оптималната цена не може да е по-висока от среднопретеглената продажна цена за последните три месеца.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изр
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР