Доста изненадващо старши треньорът на израелския шампион Макаби (Тел Авив)

...
Доста изненадващо старши треньорът на израелския шампион Макаби (Тел Авив)
Коментари Харесай

Скандално уволнение на Йоргос Донис от треньорския пост в Макаби Тел Авив

Доста изненадващо старши треньорът на израелския първенец Макаби (Тел Авив) Йоргос Донис беше уволнен, макар че отборът преодоля групите на Лига Европа. В шампионата обаче отборът изоставаше на 11, а след нощес на 8 точки от водача Макаби (Хайфа).

Уволнението обаче има очевидно сериозна предистория, защото Донис изригна пред гръцките медии и упрекна хората от израелския клуб в неистини и интриги. От Макаби оповестиха, че решението да бъде уволнен е поради влошени връзки сред него и играчите в съблекалнята. Той обаче окачестви това като погрешно и заплаши да разкрие известията, които му бяха изпратени след отстраняването му от техническото управление. В някои израелски медии се твърди, че даже не се е сбогувал с играчите, когато си е тръгвал.

Йоргос Донис обаче в изявление, обещано за уеб страницата Walla, заплаши, че " в случай че лъжите против него продължат, той ще разкрие известията, които е получил от своите играчи и доста хора ще се червят от позор по-късно ".

" Трудно е да се каже, че бях сюрпризиран от решението на клуба да ме уволни. Като треньор имам доста опит от такива обстановки и чувствам какво следва. Имахме благоприятни условия в няколко мача от лигата да променим ориста си, само че това не се случи. Мисля, че, изключително след провалянето в дома от Ашдод преди две седмици и половина, разбрах, че в случай че не реализираме резултати, ще бъде мъчно да остана отпред на отбора. Единственото нещо, което ме изненада, беше, че получих известието в края на една подготовка преди която настроението беше положително на всички ".

Exclusive on:

Giorgos Donis presents his full version for the events in Maccabi Tel Aviv
— Arale Weisberg (@Aralos10)
" Собственикът Мичъл Голдхар ми се обади. Той ми изясни, че имаме огромни цели през този сезон и беше значимо достижение да се класираме за елиминациите в Лига Европа, както и че признава, че изискванията са сложни с ковид и отсъствието на хора. Но нещо би трябвало да се промени и да шокира играчите, с цел да трансформират държанието си ", съобщи Донис.

Гръцкият експерт обаче е сигурен, че уволнението му е квалифицирано от междинния ешелон на ръководство в клуба. Тези, които са сред тима и президента.

" През последните дни бяха изречени доста неистини и в случай че това продължи, ще обявявам известията, които получих от играчите в Instagram. Искам да благодаря на притежателя, на президента Джак Ангелидис и на тима. С тях имах доста положителни връзки и аз го правя оценка уместно ".

След това той споделя и по какъв начин е бил притиснат от събитията. " Не участвах в подготовката с тима, не го построих. Ван Лефен направи подготовката, само че той не е треньор. Не беше задоволително добра подготовка. Чудя се по какъв начин огромен тим като Макаби остави подготовката да мине по този метод и желая да прибавя, че моята футболна философия е изцяло друга от неговата. Изобщо не ми оказа помощ работата на този човек през лятото. След това пристигна миг, в който поради пандемията и затворените граници чужденците не можаха да дойдат и да се включат. Имахме огромен интервал от мачове, в който играхме единствено с локални и с част от младите ни гении ".

" Нищо във футбола не може да ме изненада към този момент. Но отношението на клубната администрация в този интервал с всичките спомагателни проблеми, беше извънредно разочароващо. Искам да кажа, че дадох всичко от себе си за Макаби (Тел Авив) в последните четири месеца и дано ме правят оценка, приключи някогашният ментор на.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР