Доста измамни са впечатленията, които изборните резултати създават за нагласите

...
Доста измамни са впечатленията, които изборните резултати създават за нагласите
Коментари Харесай

Защо толкова много българи си останаха вкъщи

Доста лъжливи са усещанията, които изборните резултати основават за настройките в обществото - просто тъй като по-голямата част от него не отива до урните. Спрямо предходните евроизбори на тези внушителното болшинство на негласувалите (повече от две трети) набъбна с още 3%. Част от негласувалите несъмнено го вършат от цивилен мързел, само че останалите просто не виждат на политическия пазар артикул, който да им харесва задоволително. И няма по какъв начин да ги активираш с нещо друго.

Например с углавен избор против ръководещите. Това се видя от резултатите на Българска социалистическа партия, която напълно заложи на него и по този начин го докара до оставка на председателката си. Ако пък Нинова, каквито съмнения се чуха, сама е платила за социология, която да демонстрира, че водят пред ГЕРБ, значи е платила за оставката си. Защото таман по този начин излезе отговорна, че не са спечелили, откакто са водили. Социолозите убиват политиците с прегръдка.

Другият аспект на наказателния избор – битката с корупцията, който беше лайтмотив в акцията на Демократична България, също не даде задоволително безапелационен резултат. И то макар попътния вятър от следствията в Апартаментгейт.

Кой е той - " негово величество " Негласуващият?

Мълчаливото болшинство, останало си по къщите, не показва индиректна поддръжка за ръководещите или за някоя друга от съществуващите партии, а отчаяние от всичките заедно. То желае нов състезател на политическия терен, който да няма нищо общо с наличните. То е електорат на огромния отсъстващ. Как би изглеждал той?
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР