Доста хора си въобразяват, че да бъдеш добър родител е

...
Доста хора си въобразяват, че да бъдеш добър родител е
Коментари Харесай

Съвети, които ще те направят още по-добра майка

Доста хора си фантазират, че да бъдеш добър родител е нещо елементарно, вродено, съвсем инстинкт, който държим в себе си, до момента в който не се появи дете, за което да се грижим. Но това не е правилно – единствено доста малко хора в действителност интуитивно знаят по какъв начин да отглеждат деца, не се пробват да проектират своите фантазии или идеали в тях и им разрешат да бъдат такива, каквито би трябвало да бъдат. Просто им помогнете да пораснат.

1. Бъдете почтени със себе си
3 съвета, които всяка МЛАДА МАЙКА би трябвало да чуе
Чувствате ли се неловко, в случай че седнете и се отпуснете? Чувствате ли се отговорни, че пиете чаша чай сами на мира? Смятате ли за гре...

Струва си да бъдем почтени със себе си, няма смисъл да обясняваме, че посягаме към някои възпитателни способи „ поради детето “, в случай че самите ние усещаме прочут дисонанс. Учете непрекъснато - никой не е роден всезнаещ.

2. Обмислете вашите претенции

Ако детето не прави това, което очаквате, може би си коства да обмислите упованията си? Това е доста готин въпрос, тъй като от време на време вместо да мислим по какъв начин да принудим детето да направи обещано нещо, може би е по-добре да помислим дали в действителност би трябвало да го принудим тъкмо в този миг.

3. Имайте поради дълготрайните си цели

Ако желаете детето ви да израсне решително в себе си, като ученолюбив човек, с глава, цялостна с хрумвания, помислете в този момент дали възпитателните способи не го потискат. Обиждате ли, депресирате, режете ли му крилата?
Защо хората със строга майка съумяват в живота повече от другите
Всеки човек има своите разбирания за възпитанието на своето дете. Някои подхождат със суровост, други глезят децата си и така нататък Разбира с...

Ако детето ни е разляло мляко през днешния ден, изпуснало е нервите си или е не запомнило да си напише домашното, не забравяйте, че това не е чак толкоз значимо, колкото дали ще му помогнем или да израсне като заслужен, виновен и благ човек.

4. Поставете връзката с детето си преди всичко

Детето би трябвало да се усеща в сигурност с вас, да желае да бъде до вас и да не се опасява. Уважението е по-добро от страха.

5. Променете метода си на деяние

Вместо да гледате на несъответстващите дейности на детето като на нещо, което би трябвало да бъде преследвано, по-добре е да го обмислите като проблем, който би трябвало да бъде решен.
Ето за какво в живота няма по-голям човек от майката
Много хора биват погълнати от всекидневието си и постоянно не помнят за най-близките си хора, а това е неточност. Трябва да ценим, посещаваме, об...

6. Уважавайте детето

Привидно изхабен, само че доста значим миг. Не се подигравайте на детето, спазвайте обещанията си, не се присмивайте на страховете му. Привидно дребни неща, само че толкоз значими за построяването на доверие и взаимно почитание.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР