Доста хора не успяват да изпият 8 чаши вода на

...
Доста хора не успяват да изпият 8 чаши вода на
Коментари Харесай

8 плодове, които да ядете, ако не пиете достатъчно вода

Доста хора не съумяват да изпият 8 чаши вода дневно. Пиенето на огромно количество вода обаче е в действителност доста потребно за организма. Ако и Вие сте от тези хора и просто не можете да погълнете цялото това количество, не се тормозете.
Точно заради тази причина ние подбрахме няколко храни, които чудесно ще хирдатират организма Ви, когато нямате предпочитание да пиете вода. Има плодове и зеленчуци, които могат да наситят тялото Ви с голямо количество вода просто тъй като те самите са формирани основно от вода.
Ето за какво, в случай че желаете да останете хидратирани, изключително през лятото, убедете се, че в хладилника Ви има задоволително количество:
1. Домати - Зеленчуци, които съдържат в действителност доста огромно количество вода. 94% от един домат е точно вода. Те са превъзходен антиоксидант, който съдържа доста потребни субстанции. Успешно можете да замените водата с доматите. Можете да ги употребявате, с цел да хидратирате тялото си когато и да е на деня.
2. Авокадо - Това е храна, която съдържа към 70% течност и е потребна за цялостното здраве на организма. Авокадото съдържа ликопен и бета-каротин, от които не трябва да лишавате организма си. Те влияят върху цялостното Ви здраве и е добре да не лишавате организма си от тях.
3. Диня - Тя съдържа 92% вода и 8% естествена захар. Може би даже не сте предполагали какъв брой доста потребни субстанции се съдържат в динята- натрий, калий, магнезий, витамин С, бета-каротин и ликопен. Този прелестен и доста пресен летен плод, може да защищити тялото Ви от нездравословното влияние на ултравиолетовите лъчи и да го хидратира доста сполучливо.
4. Тиквички - Те са един в действителност доста потребен зарзават, богат на течности. Тиквичките също по този начин усъвършенстват храносмилането. Ако желаете да хидратирате тялото си с тяхна помощ, консумирайте ги сурови под формата на салата или по този начин настоящите спагети от тиквички.
5. Пъпеш - Пъпешът е един доста нискокалоричен плод (29 калории за 100 грама), който съдържа към 89% вода и може да бъде съвършеното допълнение към диетата Ви. Пъпешът има свойството да усъвършенства метаболизма и да възстановява равнищата на кръвната захар. Също по този начин той ще Ви зареди с доста сила. Перфектният летен плод с голям брой изгоди за организма.
6. Грейпфрут - Плод, който е извънредно подобаващ за диети, тъй като има свойството да пречиства организма от токсините. Това е по този начин поради наличието на специфични субстанции, наречени фитонутриенти. Съдържанието на вода в грейпфрута е 90%. Също по този начин той е доста нискокалоричен. В един приблизително огромен грейпфрут има единствено 30 калории.
7. Краставици - Предполагаме се досетихте за този хидратиращ и богат да вода зарзават. Той съдържа към 96% вода и е съвършен източник на натрий, магнезий, калий, калций. Сокът от краставица има свойството да хидратира съвършено тялото Ви. Също по този начин краставицата оказва помощ против голям брой болести и проблеми.
8. Малини - Богати на витамини, антиоксиданти и фибри, малините са вкусни плодове с доста изгоди за здравето. Те имат висока централизация на елагинова киселина, фенолно съединяване, което спомага за понижаване на риска от рак. Малините съдържат забележителни количества полифенолни антиоксиданти като антоцианини, които са свързани с оптимално здраве. Всъщност антоцианините обезпечават на плодовете си богат цвят, който е обвързван с безбройни изгоди за здравето. Една от тях е способността им да хидратират тялото, обвързвана с обстоятелството, че съдържат 85% вода.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР