Доста грозен стана разговорът в студиото на предаването Още от

...
Доста грозен стана разговорът в студиото на предаването Още от
Коментари Харесай

Боян Расате и Борис Цветков се хванаха за гушите в ефир заради Луков марш - крещяха си да млъкнат и подлудиха водещия

Доста противен стана диалогът в студиото на предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия сред националиста Боян Расате и социалиста Борис Цветков. Поводът беше възбраната на Луковия марш. Расате се опита да отбрани тезата, че ген. Христо Луков не е фашист, че в никакъв случай не е имал антисемитски изявления и че е народен воин, който заслужава респект.

Представителят на Българска социалистическа партия беше на тъкмо противоположната позиция. „ Абсолютно не одобряваме по улиците на София да шества назадничавост, ксенофобия, антисемитизъм “, съобщи той.

Никой, обаче, не съумя да изложи доводите си до дъно, защото и двамата се прекъсваха жестоко и даже водещият Емил Кошлуков не успяваше да вкара диалога в естествения звук.

„ От самото начало на предаването другарят до мен развива една теза, която аз не мога да оборя, тъй като непрестанно бивам преустановяван “, възмути се Расате.

„ Ген. Луков е погубен във време, в което не е вземал държавни постове. Няма отношение към антисемтизма, няма речи във връзка с евреите... “, опита да изясни той.

„ Как да няма? Вие сте го признали предходната година... “, прекъсна го социалистът.

„ Може ли да млъкне или не може да млъкне? “, развика се Расате. „ Ами като не може да млъкне, за какво не го поканите единствено него да приказва “, обърна се той към водещия.

„ Извинявайте, само че в действителност би трябвало да дадем думата “, изясни Кошлуков на Цветков. „ Ама той няма да ми прави фашистка агитация “, отвърна му гостът.

Докато Расате обясняваше, че на марша няма нацистки униформи и не вземат участие хора с издадени заповед за арест, Цветков го отвърна остро, че има фрагменти, които го демонстрират. „ Затова на тази база Министерство на вътрешните работи и ДАНС излязоха със мнение за възбрана “, изясни Цветков надвиквайки се с националиста.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР