Доста години изминаха от двата триумфални концерта на Марк Нопфлър

...
Доста години изминаха от двата триумфални концерта на Марк Нопфлър
Коментари Харесай

DSL*DIRE STRAITS LEGACY в зала

Доста години изминаха от двата триумфални концерта на Марк Нопфлър у нас (2008 и 2013 година, проведени от SME), само че ето – на 11 март 2024 година всички ние, многочислените почитатели на Dire Straits , ще можем да чуем още веднъж обичаните части, запазили толкоз прочувствено място в музикалната ни памет.

Проектът DSL*Dire Straits Legacy се ражда от обич и почитание към музиката на незабравимата група още през 2013 година, като събира истински музиканти от разнообразни етапи в кариерата й. „ Мотор “ и идеолог е истинският кийбордист и непосредствен музикален сътрудник на Нопфлър – Алън Кларк .

“Марк от дълго време си потегли и е фокусиран върху соловите си албуми, ние разбираме и почитаме това. – споделя Кларк – Но се оказа, че безбройни почитатели по целия свят желаят да чуят още веднъж тези песни… “

И в действителност, триумфът на плана, почнал просто за наслаждение, доближава такива мащаби, че (след насилствената Ковид-пауза) DSL не стопират да обикалят света! Северна и Южна Америка, Англия и цяла Европа. В наситената им стратегия от повече от 60 концерта годишно беше същински късмет, че успяхме да включим и софийската дата.

В настоящия състав на тази де факто „ супергрупа “, с изключение на Алън Кларк , личат имена като великия басист и продуцент Тревър Хорн (Buggles, Yes), ветераните от Dire Straits Дани Къмингс (барабани), Фил Палмър и Джак Сони (китари), както и може би най-прочутия английски саксофонист Мел Колинс (член на King Crimson, свирил с Нопфлър, Роджър Уотърс, Ерик Клептън и цяла плеяда рок суперзвезди). Добавени са и трима италиански топмузиканти, като Марко Кавилия изнася соловокалите тъкмо в характерния, леко отегчителен жанр на Марк Нопфлър.

Материалът на шоуто е фокусиран върху шест платинени албума от каталога на Dire Straits и включва, несъмнено, всички типичен шлагери като Money for Nothing, Sultans of Swing, Romeo and Juliet, Walk of Life, Brothers in Arms, Tunnel of Love, Private Investigations и доста други. Но, както можем да чакаме от музиканти на такова високо равнище, ще има забавни концертни тълкования и доста изненади.

Затова ви чакаме в Зала 1 на НДК за един същински прочувствен празник с музиката на обичана група, която надскача всички рамки на време, ера и мода.

Билети за концерта DSL*Dire Straits Legacy в зала 1 на НДК на 11 март 2024 г . Вече са в продажба и могат да бъдат закупени в мрежата на Bilet.bg (вкл. касите на Fast Pay и магазини „ На мрачно “), касата на Билетен център НДК и онлайн на www.sme.bilet.bg и www.tickets.ndk.bg.

 

* Деца до 7 год. възраст влизат без билет и с компаньон, само че не могат да употребяват настрана седящо място.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР